Φωτιά Βαρυμπόμπη: Κίνηση ανθρωπιάς από την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ καθώς όπως ανακοίνωσε προτίθεται να αναλάβει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης που πλήττεται άγρια από φωτιές.

Κίνηση ανθρωπιάς από την εταιρεία Βιανέξ καθώς όπως ανακοίνωσε προτίθεται να αναλάβει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Κίνηση ανθρωπιάς από την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ καθώς όπως ανακοίνωσε προτίθεται να αναλάβει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης που πλήττεται άγρια από φωτιές.

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε δασική έκταση και περιουσίες πολιτών και η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στην περιοχή ανακοίνωσε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Μια τεράστια έκταση, από τα βασιλικά κτήματα, τη Βαρυμπόμπη, το Τατόϊ, έως τις Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες παραδόθηκε στο έλεος της φωτιάς. Με συνέπεια δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους να γίνουν στάχτη.

Οι φλόγες πλησίασαν μάλιστα και τη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, με την εταιρεία να προχωρά στην άμεση στήριξη για την οργανωμένη αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, ώστε να συμβάλει εμπράκτως στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε

«Μια από τις βασικές ιδρυτικές αρχές της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και συνολικά της οικογένειας Γιαννακόπουλου ήταν, είναι και θα είναι να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα, όποτε υπάρχει ανάγκη.

Όλοι μας παρακολουθήσαμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και του Τατοϊου. Ένα έγκλημα που δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στο σήμερα και στη ζωή των Ελλήνων του Λεκανοπεδίου, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.

Η ΒΙΑΝΕΞ, θέλοντας να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και σαν θεματοφύλακας αξιών και πολιτισμού ανακοινώνει πως θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδάσωσης της περιοχής έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το βιοτικό μέλλον της ελληνικής οικογένειας σε ένα πράσινο περιβάλλον.

Η ΒΙΑΝΕΞ προσφέρει άμεσα 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της περιοχής.

Tαυτόχρονα, δηλώνουμε πως ούσα η μεγαλύτερη επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, θα παρακολουθούμε καθημερινά για τα επόμενα χρόνια την πορεία της αναδάσωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε ένα καλύτερο πνεύμονα πρασίνου από ότι πριν.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις, καθώς επιθυμία του Ομίλου Βιανέξ και των 1.300 εργαζομένων της είναι να ηγηθούν της συνολικής προσπάθειας που θα γίνει για την ανάπλαση της περιοχής, ξεκινώντας συμβολικά με το φύτευμα των πρώτων 1.300 δέντρων της νέας εποχής. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε και τις άλλες επιχειρήσεις της περιοχής να συνεργαστούμε σε κοινές δράσεις ώστε όλοι ενωμένοι να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον που ζούμε και δουλεύουμε. Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά – Αττική: Πέντε τραυματίες – Σε εφημερία εκτάκτως το Σισμανόγλειο

Αττική Οδός: Αναστολή διοδίων για τη διευκόλυνση των πυρόπληκτων

Sportime – αποκλειστικό: Οι… κόκκινες γραμμές του Κλάτενμπεργκ και η oμιλία στο σεμινάριο!