ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές Αρκαδία: Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους – Καταγγελίες για απουσία εναέριων μέσων

Μια από τις δραματικότερες ώρες ζει η Αρκαδία με πύρινα μέτωπα να καίνε ανεξέλεγκτα, τη στιγμή που υπάρχουν μαρτυρίες έλλειψης εναέριων μέσων.
Φωτιές Αρκαδία: Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους – Καταγγελίες για απουσία εναέριων μέσων

Μια από τις δραματικότερες ώρες ζει η Αρκαδία με πύρινα μέτωπα να καίνε ανεξέλεγκτα.

Το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο στην περιοχή της Γορτυνίας, στη βορειοδυτική Αρκαδία, με την κατάσταση να κρίνεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η φωτιά, προερχόμενη από την Νεμούτα της Ηλείας, που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, πέρασε μέσα από τα χωριά Ελαία, Νεοχώρι και Χώρα.

Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή εκκένωσης και σε Ράχες, Τουμπίτσι και Δωδεκάμετρο και λίγο αργότερα στα χωριά Καστράκι και Φαναράκι.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Λάδωνα, το οποίο βρίσκεται βόρεια από το χωριό Τουμπίτσι Αρκαδίας, έξι χιλιόμετρα από την εθνική οδό Τρίπολης Πύργου, στους πρόποδες του λόφου Αη Γιώργης, με καταστροφικές συνέπειες.

Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η έκκληση κατοίκου για την ουσιαστική έλλειψη εναέριων μέσων στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: Ομιλία στο Δ.Σ. Μαντουδίου πριν λίγες μέρες: «Είμαι καχύποπτος αλλά σας λέω, θα κάψουν την περιοχή»

Φωτιά Εύβοια: Έστειλαν τον κόσμο στα εκδοτήρια για να βγάλει εισιτήρια για την εκκένωση;

Άρης: Ούτε εξωαγωνιστικά θέλει να βοηθήσει ο Μήτρογλου!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές Αρκαδία: Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους – Καταγγελίες για απουσία εναέριων μέσων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.