ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Έχουν τρία χρόνια στα συρτάρια ελληνική πατέντα που σβήνει τις πυρκαγιές με ελάχιστο νερό

Το 2018, ένας Έλληνας πυροσβέστης δημιούργησε το σύστημα πυρόσβεσης Typhoon το οποίο εκτοξεύει νερό σε μεγάλες ταχύτητες, ενώ την ίδια στιγμή καταναλώνει ελάχιστο
Φωτιές: Έχουν τρία χρόνια στα συρτάρια ελληνική πατέντα που σβήνει τις πυρκαγιές με ελάχιστο νερό

Οι Φωτιές σε όλη την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτες και όλοι οι πολίτες σκέφτονται με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να ελεγχθούν.

Κι αν σας λέγαμε ότι εδώ και τρία χρόνια υπάρχει εφεύρεση από Έλληνα πυροσβέστη για γρήγορη κατάσβεση πυρκαγιών με ελάχιστο νερό και ότι με αυτή θα μπορούσαμε να έχουμε γλυτώσει τα χειρότερα;

Το 2018, ένας Έλληνας πυροσβέστης δημιούργησε το σύστημα πυρόσβεσης Typhoon το οποίο εκτοξεύει νερό σε μεγάλες ταχύτητες, ενώ την ίδια στιγμή καταναλώνει ελάχιστο.

Αυτό γίνεται χάρη στην πίεση του αέρα που λειτουργεί ως σύμμαχος της συσκευής. Αυτή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο πυροσβεστικό φορτηγό, αλλά και μόνη της με βάση στο έδαφος. Πραγματική απειλή για τις Φωτιές, οι οποίες στον μισό χρόνο θα μπορούσαν να σβηστούν.

Μάλιστα, ο εφευρέτης είχε ζητήσει από το ελληνικό κράτος τη μαζική παραγωγή ενός τέτοιας πατέντας και είναι ακόμα στο… περίμενε!

Μήπως θα έπρεπε να βιαστούν οι κυβερνώντες έτσι ώστε να μην έχουμε ξανά τις ίδιες καταστροφές στ οικοσύστημά μας;

Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο TikTok. Δεν είναι fake news, μιας και η είδηση είχε μεταδοθεί από κανάλι της περιφέρειας πριν από τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Φωτιές: 2,5 ώρες είχαν στα σύνορα τους Ρουμάνους πυροσβέστες για… τεστ Covid

Φωτιές: Πολίτες έπιασαν εμπρηστή στα πράσα! Δείτε το video

Βασίλης Φιλώρας: Το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο εθελοντή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Έχουν τρία χρόνια στα συρτάρια ελληνική πατέντα που σβήνει τις πυρκαγιές με ελάχιστο νερό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.