ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Έφτασαν σήμερα οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Ενώ τα διάσπαρτα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη την επικράτεια βρίσκονται εκτός ελέγχου, έφτασαν από τη 1 τα ξημερώματα οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έστειλε η Γαλλία.
Φωτιές: Έφτασαν σήμερα οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Φωτιές – Ελλάδα: Ενώ τα διάσπαρτα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη την επικράτεια βρίσκονται εκτός ελέγχου και οι φωτιές στη χώρα μας κάνουν τον γύρο του κόσμου, στην Ελλάδα έφτασαν από τη 1 τα ξημερώματα οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έστειλε η Γαλλία για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά δείχνει ανήμπορη να διαχειριστεί την πρωτοφανή καταστροφή που μαστίζει την χώρα, και αφού το ανίκανο επιτελικό κράτος σήκωσε τα χέρια ψηλά, τώρα εκπέμπει SOS προς όλη την Ευρώπη.

Η Πολιτική Προστασία που όπως πάνε τα πράγματα, έχει εξελιχθεί σε πολιτική… εκκένωσης, ανήρτησε φωτογραφία στο twitter, με τους 83 Γάλλους πυροσβέστες που ήρθαν στη χώρα μας γράφοντας:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία για την αποστολή 2 Καναντέρ και 83 πυροσβεστών μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές – Έμπρακτη αλληλεγγύη!».

Πέρα από την Γαλλική αποστολή και τις δυνάμεις που έχουν καταφθάσει από την Κύπρο, αναμένονται και 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα από τη Ρουμανία, 15 πυροσβέστες από το Ισραήλ, 100 πυροσβέστες από τη Λιθουανία, 3 ελικόπτερα από την Ελβετία, 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία και ακόμη ένα Canadair από τη Κροατία.

Αφού η κυβέρνηση φρόντισε να αφήσει μια τρύπα 4.000 ανδρών στο σώμα της Πυροσβεστικής και σήμερα που καίγεται όλη η χώρα οι πληγέντες ψάχνουν να βρουν πυροσβέστη με το… κιάλι, μοιραία καταφεύγουμε τώρα στις ξένες δυνάμεις.

Η βοήθεια από το εξωτερικό είναι υπερπολύτιμη, άλλα βέβαια δεν παύει να προξενεί εντύπωση το ότι η κυβέρνηση περίμενε πρώτα να καεί η… μισή Ελλάδα, για να αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Έφτασαν σήμερα οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.