ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές Ελλάδα: Αυτός είναι ο χάρτης της καταστροφής σε Εύβοια και Αττική

Ο χάρτης της καταστροφής από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και η συνεισφορά των ευρωπαϊκών κρατών.
Φωτιές Ελλάδα: Αυτός είναι ο χάρτης της καταστροφής σε Εύβοια και Αττική

Συγκλονίζει χάρτης που καταγράφει την καταστροφή που άφησαν πίσω τους  έχουν αφήσει πίσω τους οι τρομακτικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό ότι μόνο στην Εύβοια κάηκαν 507.950 στρέμματα. Δείτε τις χώρες που βοήθησαν στην κατάσβεσή των πυρκαγιών

Τον λεπτομερή χάρτη δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μεγάλες φωτιές της τελευταίας εβδομάδας στην Ελλάδα.

Σε αυτόν γίνεται αναλυτική απεικόνιση των πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, αλλά και Πελοπόννησο από το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διαβάθμιση της ζημιάς από την πύρινη λαίλαπα ανάλογα με το μέγεθός της, αλλά και αντιστοίχιση των στρεμμάτων που κάηκαν ανά πληγείσα περιοχή.

Παράλληλα, γίνεται και καταγραφή της συνδρομής των ευρωπαϊκών χωρών στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με αναφορά στον αριθμό και το είδος των μέσων που συνέβαλαν στην κατάσβεσή τους.

Χώρες όπως η Ρουμανία, η Πολωνία, η Κύπρος, η Ισπανία και η Γερμανία, οι οποίες έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών, με εναέρια ή επίγεια μέσα.

Ο σχετικός χάρτης παρακάτω

Ακόμα, συγκλονιστική είναι και η φωτογραφία που δημοσίευσε η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απεικονίζει το εύρος της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Δείτε την

Το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS προσδιορίζει την καμένη έκταση στην Εύβοια σε 507.950 στρέμματα, ενώ υπολογίζει ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το ίδιο σύστημα η καμένη έκταση στα όρια Ηλείας-Αρκαδίας που υπολογίζεται σε 150.150 στρέμματα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιές στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Πίσω της, με 111.120 καμένα στρέμματα, η φωτιά που κατέκαψε την Λακωνία (στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου) και στην τέταρτη θέση η πύρινη λαίλαπα στην Αττική που αποψίλωσε συνολικά, σύμφωνα πάντα με το EFFIS, 84.540 στρέμματα δάσους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές Ελλάδα: Αυτός είναι ο χάρτης της καταστροφής σε Εύβοια και Αττική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.