ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Έρχονται δασοκομάντος με εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων – Βέβαια τα δάση κάηκαν

Οι φωτιές που κατέκαψαν τον τελευταίο καιρό την Ελλάδα ανέδειξαν άμεση ανάγκη ενίσχυσης των Πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας, με την Κυβέρνηση να ετοιμάζει τους.. δασοκομάντος!
Φωτιές: Έρχονται δασοκομάντος με εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων – Βέβαια τα δάση κάηκαν

Φωτιές: Έστω και αν τα δάση κάηκαν, η Κυβέρνηση ετοιμάζει την πρόσληψη των δασοκομάντος που θα έχουν εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να ενισχύσει την Πυροσβεστική.

Οι ειδικές επιχειρησιακές ομάδες που θα αποτελούνται αρχικά από 500 αερομεταφερόμενους δασοκομάντος θα είναι έτοιμες για πρώτη απόκριση σε πυρκαγιές σε όλη τη χώρα από την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

«Στην ουσία θα είναι πυροσβέστες, παλιοί, υφιστάμενοι πυροσβέστες και κάποιες νέες προσλήψεις που μπορούμε να κάνουμε μέσα στο 2022. Πεντακόσια άτομα θα θέλαμε να είναι στην αρχή. Άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να μπαίνουν μέσα στο δάσος και να αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά πριν αυτή φτάσει σε ένα οδικό δίκτυο. Και πιστεύω ότι στο κομμάτι αυτό μπορούμε να αναζητήσουμε και τεχνογνωσία από άλλες χώρες που ενδεχομένως σε αυτό τον τομέα της δασοπυρόσβεσης να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του νεοσύστατου σώματος.

Οι προσλήψεις για τη νέα υπηρεσιακή μονάδα θα γίνουν με διαδικασίες όμοιες με αυτές των ειδικών φρουρών της αστυνομίας, με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, νομικών συμβούλων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυξημένη μοριοδότηση αναμένεται να λάβουν άτομα με προϋπηρεσία στα σώματα των Ειδικών Δυνάμεων, όπως επίσης και απόφοιτοι σχολών που σχετίζονται με το δάσος.

Όσοι επιλεγούν πρόκειται να λάβουν εξειδίκευση με ειδική εκπαίδευση στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, η οποία θα οργανωθεί από κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή ινστιτούτο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επίπονη εκπαίδευση στα πρότυπα σχολείων των ειδικών δυνάμεων που θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 μήνες, καθώς η ΕΜΟΔΕ δεν θα στελεχωθεί από εποχικό προσωπικό το οποίο συνήθως προετοιμάζεται σε μερικές εβδομάδες.

Για το μόνιμο προσωπικό προβλέπεται διετής προετοιμασία πριν ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η εκπαίδευση θα είναι εντατική και σύντομη χρονικά για να μπορέσουν τα στελέχη του νεοσύστατου σώματος να προετοιμαστούν εγκαίρως ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου. Η εκπαίδευση εκτός από τη φυσική κατάσταση, στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, την χρήση χειρωνακτικού και μηχανικού εξοπλισμού για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και κατάσβεση, ενώ ειδικό σχολείο θα περάσουν οι υποψήφιοι για την ασφαλή μεταφορά πληρωμάτων με ελικόπτερα και την δυνατότητα προσγείωσης από μεγάλο ύψος.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε αυτοκίνητα στην Κυψέλη

Φωτιές: 30 χρόνια θα χρειαστεί να ανακάμψει η ελληνική μελισσοκομία

Calcionapoli24: «Ο Ολυμπιακός δίνει ως αντάλλαγμα τον Σεμέδο στη Νάπολι για Μανωλά»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Έρχονται δασοκομάντος με εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων – Βέβαια τα δάση κάηκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.