ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Εθελοντής έβαζε φωτιές για να τις σβήνει ο ίδιος – Δεκαοχτώ συλλήψεις για εμπρησμούς

Αστυνομικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη χώρα προχώρησαν και σε 118 προσαγωγές για εμπρησμό από πρόθεση ή από αμέλεια.
Φωτιές: Εθελοντής έβαζε φωτιές για να τις σβήνει ο ίδιος – Δεκαοχτώ συλλήψεις για εμπρησμούς

Τη στιγμή που οι φωτιές μαίνονται η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δεκαοχτώ συλλήψεις και 118 προσαγωγές για εμπρησμό σε όλη τη χώρα.

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου δεκαοχτώ συλλήψεις και 118 προσαγωγές για εμπρησμό από πρόθεση ή από αμέλεια.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΙ oι τρεις συλλήψεις έγιναν μετά από παραγγελία του πυροσβεστικού σώματος, οι επτά μετά από προανάκριση της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μία μετά από ένταλμα του ιδίου του ανακριτή και επτά από προανάκριση υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Οι ηλικίες των δραστών εμπρησμού κυμαίνονται από 15 έως 78 ετών. Καταγράφηκαν στο Κρυονέρι, στο Μαρκόπουλο Αττικής, στο Πέδιο Του Άρεως, στο Άλσος Φινοπούλου  στου Γκύζη, στο Άλσος Πετρούπολης, στο Πέραμα, τη Μεσσηνία, τα Γιάννενα, τη Λέσβο, τις Σέρρες και τη Φωκίδα.

Εθελοντής έβαζε φωτιές για να τις σβήνει ο ίδιος

Στη Λέσβο άτομο προκάλεσε πυρκαγιά όταν έκαιγε μαλλί από πρόβατα. Στις Σέρρες έκαιγαν καλώδια σε φωτοβολταϊκό πάρκο για να πάρουν το χαλκό. Στο Άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη ένας αλλοδαπός με κάποιες χαρτοπετσέτες και κάποια τσαλακωμένα πακέτα τσιγάρων επιχείρησε να βάλει φωτιά σε δέντρο και ξερόχορτα. Στο Κρυονέρι εθελοντής πυροσβέστης ενώ προπορευόταν η ομάδα του έβαζε προσανάμματα και φιδάκια για κουνούπια για να σβήνει τις φωτιές ο ίδιος. Μια από τις τέσσερις φωτιές που είχε βάλει επεκτάθηκε κοντά στο νεκροταφείο του Κρυονερίου.

Παράλληλα, έγιναν και έξι συλλήψεις για πλιάτσικο από μισοκατεστραμμένες από τις φωτιές οικίες.

Διαβάστε ακόμη: 

Φωτιές: Συνεχής η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Φωτιές: Σοκάρουν οι Γάλλοι πυροσβέστες – Έτσι κάηκε η Ελλάδα

Τσόλακ: «Αγαπώ τη Μάλμε, είμαι χαρούμενος εδώ»

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Εθελοντής έβαζε φωτιές για να τις σβήνει ο ίδιος – Δεκαοχτώ συλλήψεις για εμπρησμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.