ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Η ΕΣΗΕΑ κατά Χαρδαλιά επειδή δε δέχεται ερωτήσεις

Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος στις ενημερώσεις του για τις πυρκαγιές δεν δέχεται ερωτήσεις.
Φωτιές: Η ΕΣΗΕΑ κατά Χαρδαλιά επειδή δε δέχεται ερωτήσεις

Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρήθηκε έντονα με επιστολή της που είχε αποδέκτη τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Το θέμα της επιστολής είναι ότι ο Υφυπουργός αρνείται να δεχθεί και να απαντήσει ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η Ένωση Συντακτών αναφέρει:

«Επιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο ενημέρωσης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. «Απαιτούμε να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται».

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για το γεγονός ότι αρνείστε να δεχθείτε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όταν κάνετε επίσημες ενημερώσεις. Τα διαγγέλματα κύριε Υπουργέ, δεν εξυπηρετούν, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ούτε τον θεσμικό ρόλο ούτε την ουσία της δημοσιογραφικής αποστολής που είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις και τις πτυχές των γεγονότων.

Απαιτούμε λοιπόν να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φωτιές: Σήκωσαν τα drone Ισραηλινοί και Ρουμάνοι πυροσβέστες – Σημαντική βοήθεια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Η ΕΣΗΕΑ κατά Χαρδαλιά επειδή δε δέχεται ερωτήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ