ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Ο Έβρος στο έλεός του – Μάχη με τις φλόγες για 7η μέρα – Καλύτερη η εικόνα στην Πάρνηθα

Αυτή είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας για σήμερα, Παρασκευή 25 Αυγούστου.
Φωτιές: Ο Έβρος στο έλεός του – Μάχη με τις φλόγες για 7η μέρα – Καλύτερη η εικόνα στην Πάρνηθα

Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα με τις φωτιές στον Έβρο, την Πάρνηθα και τη Βοιωτία να μαίνονται.

Για ακόμη μία ημέρα ο Έβρος εκπέμπει SOS καθώς το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς καίγεται και σήμερα με τα νοτιότερα τμήματα του νομού να έχουν πάρει μία ανάσα από την καταστροφή.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, στην ενημέρωση για τις φωτιές, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη χώρα παραμένει η φωτιά στον Έβρο. Επίσης, δήλωσε ότι τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις Αρχές που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες.

Στο σημείο επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα και 85 οχήματα ενώ από αέρος, συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η βιβλική καταστροφή που έχει υποστεί ο Έβρος δεν έχει προηγούμενο με τη πυρκαγιά να αποτελεί τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Meteo χτες.

Οι πρώτες καταγραφές έχουν γίνει στο νομό όπου τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες και περίπου 950 ζώα (κυρίως πρόβατα, κατσίκια) έχουν απανθρακωθεί.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εστίες, στην Πάρνηθα οποία καίγεται για τρίτη ημέρα, η εικόνα είναι καλύτερη σήμερα. Η φωτιά δε βρίσκεται ακόμη σε πλήρη έλεγχο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και αέρος, να συνεχίζουν την προσπάθειά τους. Προηγήθηκε μια αναζωπύρωση όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο.

Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα ενώ από εναέρια μέσα συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Στη Βοιωτία από την άλλη υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες που συνεχίζουν να καίνε. Η εικόνα είναι καλύτερη ωστόσο υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, στη Θήβα υπάρχουν 4-5 πυρκαγιές σε εξέλιξη με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην Υλίκη.

Ακόμη σημείωσε πως αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Βασίλης Κικίλιας: Υποκρισία και εμπαιγμός – Χθες απέδιδε τις πυρκαγιές στην κλιματική κρίση και σήμερα έγινε «οργισμένος τιμωρός» των εμπρηστών!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Ο Έβρος στο έλεός του – Μάχη με τις φλόγες για 7η μέρα – Καλύτερη η εικόνα στην Πάρνηθα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις