ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Ποια είναι τα Canadair CL-515 που θα έσωζαν την Ελλάδα – Ρίχνουν νερό και το βράδυ

Δυστυχώς όποτε μπαίνουν φωτιές αιωρείται το συγκεκριμένο ερώτημα για τα Canadair
Φωτιές: Ποια είναι τα Canadair CL-515 που θα έσωζαν την Ελλάδα – Ρίχνουν νερό και το βράδυ

Φωτιές: Μεγάλη συζήτηση γίνεται όλες αυτές τις μέρες, αναφορικά με τα Canadair CL-215 που πετούν μόνο τη μέρα και όχι όταν πέσει το σκοτάδι.

Η ιστοσελίδα moneyreview.gr ετοίμασε ένα σχετικό αφιέρωμα, βασιζόμενη σε πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η σχετική ενημέρωση, λοιπόν, λέει ότι το πρόβλημα της απουσίας ορατότητας δεν αφορά στον εφοδιασμό των αεροσκαφών με νερό, καθώς αυτός μπορεί να υλοποιηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κάποιο αεροδρόμιο ή στρατόπεδο.

Το μελανό σημείο όταν πέφτει το σκοτάδι είναι η προσέγγιση του πύρινου μετώπου.

Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αεροπυρόσβεσης, οι πιλότοι θα πρέπει να έχουν καθαρή ορατότητα ώστε να μπορούν να δουν το έδαφος και να προσεγγίσουν με ασφάλεια τις φλόγες.

Επιπλέον, για να είναι επιτυχής η ρίψη νερού, αεροσκάφη και ελικόπτερα θα πρέπει να πετούν σε χαμηλό ύψος.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι εφικτά τη νύχτα, καθώς η ορατότητα είναι εξαιρετικά μειωμένη έως και μηδενική και επομένως οι επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Ενίοτε, το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι πιλότοι αδυνατούν να προσεγγίσουν τη φωτιά λόγω του έντονου και πυκνού καπνού.

Γι’ αυτόν τον λόγο, όλες οι ρίψεις πραγματοποιούνται από σημεία τα οποία είναι «καθαρά» από καπνό.

Να σημειωθεί ότι οι νυχτερινές εμπορικές πτήσεις πραγματοποιούνται με συγκεκριμένους κανόνες και οι πιλότοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα ειδικά όργανα των αεροσκαφών.

Στην περίπτωση των εναερίων μέσων πυρόσβεσης, όμως, η έλλειψη προκαθορισμένων αεροδιαδρόμων, σε συνδυασμό με την ανάγκη για πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος, καθιστούν απαγορευτική κάθε προσπάθεια νυχτερινής ρίψης νερού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Αθήνας να αγοράσει οκτώ σύγχρονα αεροσκάφη Canadair CL-515, τα οποία σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία (Viking Air) έχουν τη δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων.

Η τιμή ενός Canadair CL-515 κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40.000.000 δολαρίων, ενώ ενός Canadair CL-215 μόλις 3-4.000.000 δολάρια.

 

Διαβάστε ακόμη:

Μέσι: Έφτασε Παρίσι ο Αργεντινός – Αύριο (11/8) η παρουσίαση! (vids)

Φωτιά – Εύβοια: Εικόνες που σοκάρουν κάνουν τον γύρω του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ

Φωτιές: Αυτά είναι όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Ποια είναι τα Canadair CL-515 που θα έσωζαν την Ελλάδα – Ρίχνουν νερό και το βράδυ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.