ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές – πυρόπληκτοι: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης και οι αποζημιώσεις

Ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί για όσους έχουν πληγεί από τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές.
Φωτιές – πυρόπληκτοι: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης και οι αποζημιώσεις

Φωτιές – πυρόπληκτοι: Ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί για όσους έχουν πληγεί από τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές.

Φωτιές – πυρόπληκτοι: Όσοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, την Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, θα βοηθηθούν με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, όπως έγινε γνωστό.

Το πακέτο στήριξης όπως ονομάζεται. Ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το πακέτο των 500 εκ. ευρώ. Όμως αυτό είναι σχεδόν δεδομένο πως θα αυξηθεί, μόλις γίνει η αποτίμηση των ζημιών.

Το πακέτο με τις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα παρουσιαστεί σήμερα, από την κυβέρνηση της χώρας.

Εκτός από το να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν υπάρξει, στόχος τους είναι και να μειωθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν, μετά από όσα συνέβησαν με τις πυρκαγιές, που έκαιγαν για πολλές μέρες την χώρα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπολογίζει, πως για να πραγματοποιηθεί η πλήρης κάλυψη των ζημιών που έγιναν, χρειάζεται ένα ποσό, που θα υπερβεί το 1 δις και ίσως αγγίξει και το 1.5.

Ήδη εγκρίθηκαν τα 500 εκατομμύρια, που ανακοινώθηκαν ως ενίσχυση χθες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός χθες στο μήνυμα του: ήδη έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για αναδασώσεις, κατά προτεραιότητα στην Εύβοια και την Αττική».

Ενώ πρόσθεσε πως εφόσον χρειαστούν θα υπάρξουν και επιπρόσθετες ενισχύσεις. Μάλιστα έκανε γνωστό πως θα δοθούν στα χρήματα στους πληγέντες, με μία απλή δήλωση στο taxisnet.

Tα άλλα μέτρα είναι στήριξης είναι:

-Επιδοτήσεις και οικονομικές ενισχύσεις για την αποκατάσταση-ανακατασκευή σπιτιών που κάηκαν στις πυρκαγιές, ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η ενίσχυση θα καλύπτει το 80% της δαπάνης, ενώ το υπόλοιπο 20% θα είναι δάνειο.

-Οικονομικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις των περιοχών που υπέστησαν μεγάλες ζημίες από τις πυρκαγιές.

-Επιχορηγήσεις για αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων.

-Πάγωμα για 6 μήνες των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αναστολή πληρωμών για ενήμερους δανειολήπτες.

-Επιδότηση ενοικίου

-Χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ

-Κονδύλια στην τοπική αυτοδιοίκηση για αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές.

-Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με κονδύλια ύψους 1,76 δις. ευρώ μέσω του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης για την αναβάθμιση των υποδομών, των λειτουργικών συστημάτων αλλά και των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης.

-Διάθεση 224 εκατ. ευρώ για την αναδάσωση και 110 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και αντιπυρικές ζώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στην Εύβοια για όγδοη διαδοχική ημέρα: Ο εφιάλτης συνεχίζεται!

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Τρίτη (10/8) γι’ αυτές τις περιοχές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές – πυρόπληκτοι: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης και οι αποζημιώσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.