ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Στη φυλακή οι πρώτοι εμπρηστές

Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα η Ελλάδα  «γονάτισε» από τις πυρκαγιές και ήταν ξεκάθαρο ότι οι περισσότερες από αυτές τις φωτιές αυτές ήταν προϊόν εμπρηστών. 
Φωτιές: Στη φυλακή οι πρώτοι εμπρηστές

Άμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών στις συλλήψεις και τις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα για τις πυρκαγιές που «γονάτισαν» την Ελλάδα την τελευταίες σχεδόν 10 ημέρες.

Συγκεκριμένα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγούνται στη φυλακή οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι οι οποίοι διώκονται για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση και για τον τρίτο κατηγορούμενο.

Επιπλέον με απόφαση των δικαστών του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των πέντε ετών φυλάκιση χωρίς αναστολή και σε μια αλλοδαπή γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά.

Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω κατηγορούμενη αντιμετωπίζει πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα εν τούτοις οι δικαστές με την απόφαση τους την οδήγησαν στη φυλακή.

Θυμίζουμε ότι επίσης αλλοδαπός και συγκεκριμένα Αφγανός συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού στο Άλσος Φινόπουλου στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για τους Ρουμάνους πυροσβέστες: «Οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι δύσκολες – Βιώνουμε ένα μάθημα αλληλεγγύης»!

Αδιανόητο: Ενώ καίγεται η Ελλάδα, το κράτος είχε την «πολυτέλεια» να θέσει εκτός πυροσβέστρια, επειδή δεν είχε κάνει… τεστ!

Παρί Σεν Ζερμέν και Μέσι ήρθαν σε οριστική συμφωνία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Στη φυλακή οι πρώτοι εμπρηστές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.