ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουρθιώτης – Χαμός: Προσφεύγει στον εισαγγελέα η κυβέρνηση – Στο ΣτΕ πάει ο ίδιος

Χαμός επικρατεί με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη με την κυβέρνηση να προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα και τον ίδιο να πηγαίνει στο ΣτΕ για την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς.
Φουρθιώτης – Χαμός: Προσφεύγει στον εισαγγελέα η κυβέρνηση – Στο ΣτΕ πάει ο ίδιος

Φουρθιώτης: Χαμός επικρατεί με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη με την κυβέρνηση να προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα και τον ίδιο να πηγαίνει στο ΣτΕ για την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς.

Φουρθιώτης: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς η κυβέρνηση προσφεύγει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή έχει προκαλέσει σάλο και επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ σε δύο επίπεδα: Το ένα είναι αυτό της φύλαξής του από πλειάδα αστυνομικών, που έληξε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και αποσύρθηκαν τα περιπολικά και η συνοδεία που του παρείχαν επί έναν χρόνο. Το δεύτερο αφορά σε καταγγελίες για φερόμενη συμμετοχή του στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία», από την οποία φέρεται να εισέπραττε 6.500 ευρώ τον μήνα. Για το δεύτερο αυτό σκέλος, ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα, χωρίς να κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντας» τον τηλεπαρουσιαστή, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη πριν από κάποιους μήνες στο υπουργείο Εργασίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Μένιος Φουρθιώτης προσφεύγει στο ΣτΕ αναφορικά με την απόσυρση της αστυνομικής φύλαξης που είχε.

Μέσω του δικηγόρου του και Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητά να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του.

Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η τελευταία πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι αντισυνταγματική και παράνομη διότι δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη υποστηρίζει ότι η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν τη δραστική μείωση της προστασίας του.

Επισημαίνει επίσης ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν από τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Επιστολή-φωτιά από τη Νανά Παλαιτσάκη – Τι καταγγέλλει για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΣΥΡΙΖΑ-Ηλιόπουλος: «Κρύβεται ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις – Είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φουρθιώτης – Χαμός: Προσφεύγει στον εισαγγελέα η κυβέρνηση – Στο ΣτΕ πάει ο ίδιος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.