ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για νέο Μάτι – Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των αγνοούμενων

Άγνωστο παραμένει το μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία από τις φονικές πλημμύρες.
Φόβοι για νέο Μάτι – Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των αγνοούμενων

Νέο Μάτι φοβούνται από την Κυβέρνηση καθώς ο πραγματικός αριθμός των αγνοούμενων από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία δεν είναι ακόμη γνωστός.

Λίγες ώρες μετά την επίβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλημμυρισμένα μέρη, στο Μαξίμου τρέμουν τι θα αποκαλυφθεί από αύριο που αναμένεται να πέσει η στάθμη του νερού. Αυτό διότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί αισθητά καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί αγνοούμενοι.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως οι νεκροί δε θα είναι μόνο 10 όπως είναι η τελευταία ενημέρωση. Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει άγνωστος! Όπως όλα δείχνουν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο πραγματικός αριθμός καθώς υπάρχουν άτομα χωρίς συγγενείς. Την ίδια ώρα στα ΜΜΕ υπάρχει πληθώρα αναφορών τόσο για πτώματα που επιπλέουν όσο και για άτομα που αναζητούνται.

Οι προβλέψεις που δείχνουν ότι αύριο θα πέσει η στάθμη του νερού κάνουν κατανοητό πως από αύριο θα έχουμε μια πραγματική εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας και το κατά πόσο θα έχουμε νέο Μάτι.

Όλα αυτά ενώ η στάθμη του νερού στον Πηνειό ανεβαίνει κι άλλο με τη Λάρισα να πλημμυρίζει και την εθνική οδό να βρίσκεται κλειστή.






 

Παράλληλα με το δράμα που περνάει η Θεσσαλία και τα χωριά της Καρδίτσας, οι υγειονομικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αρρώστιες που θα μεταφέρει ο όγκος του νερού. Αρρώστιες που σχετίζονται με τα νεκρά ζώα αλλά και τους νεκρούς ανθρώπους που πνίγηκαν αβοήθητοι.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή και σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες με ότι αυτό συνεπάγεται για περαιτέρω αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά. Οι εικόνες από πνιγμένα ζώα μέσα σε καταστραμμένες κτηνοτροφικές μονάδες σοκάρουν.

Στο μεταξύ αυξάνονται και οι φωνές για μετάθεση των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών εν μέσω της καταστροφής από τις πλημμύρες. Αυτή τη στιγμή τα πάντα έχουν παγώσει και αναμένονται οι εξελίξεις…






 






 






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φόβοι για νέο Μάτι – Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των αγνοούμενων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.