ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβος και τρόμος οι αδέσποτες σφαίρες που έπεσαν το Πάσχα στη δυτική Αττική – Κύριε Θεοδωρικάκο, όλα καλά;

Φαρ Γουέστ η δυτική Αττική: Άνθρωπος τραυματίστηκε στο πόδι, σφαίρες σφηνώθηκαν σε αμάξια και κοντά σε σημεία που έπαιζαν παιδιά
Φόβος και τρόμος οι αδέσποτες σφαίρες που έπεσαν το Πάσχα στη δυτική Αττική – Κύριε Θεοδωρικάκο, όλα καλά;

Ενώ ο – εκτός τόπου και χρόνου – Τάκης Θεοδωρικάκος βλέπει… μείωση της εγκληματικότητας και λέει πως «δεν συμβιβάζεται με τα άβατα ανομίας», τη μέρα του Πάσχα η δυτική Αττική έγινε για άλλη μια φορά Φαρ Γουέστ, από τις αδέσποτες σφαίρες που έπεφταν βροχή σε διάφορες περιοχές.

Οι δυτικές συνοικίες είναι εντελώς παρατημένες στη μοίρα τους, αφού έχει παγιωθεί ένα καθεστώς ανομίας και ατιμωρησίας που αφήνει σχεδόν ανεξέλεγκτη την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία. Και έτσι οι πυροβολισμοί στον αέρα χάριν… «γλεντιού» έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των νομοταγών πολιτών. Χρόνια τώρα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι γειτονιές τους θυμίζουν πεδία μάχης και πως είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα, όμως η εγκατάλειψη της Πολιτείας καλά κρατεί.

Τι και αν τα τελευταία χρόνια έχουν τραυματιστεί πολλοί άνθρωποι από τις αδέσποτες σφαίρες των Ρομά και έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμα και παιδιά, όπως το 2017 στο Μενίδι όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο 11χρονος Μάριος την ώρα που έπαιζε στο προαύλιο του σχολείου του; Απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει, και η ανικανότητα του Τάκη Θεωδορικάκου (και) σε αυτό το ζήτημα, δείχνει γιατί θεωρείται από πολλούς ένας από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη.

Με αυτά τα δεδομένα να παραμένουν ως είχαν, η γιορτινή χαρά του φετινού Πάσχα, από θαύμα δεν μετετράπη σε θρήνο για ανθρώπους που κόντεψαν να σκοτωθούν από κάποια αδέσποτη σφαίρα. Σύμφωνα με φωτογραφικά ντοκουμέντα που ανέδειξε το iEdiseis, η αστυνομία ενημερώθηκε για τρία διαφορετικά περιστατικά σε Μενίδι και Λιόσια.

Στα Λιόσια άντρας φαίνεται σε σχετική φωτογραφία να κρατάει δύο πιστόλια στα χέρια και να πυροβολεί στον αέρα, μέχρι να αδειάσουν οι γεμιστήρες.

Φαρ Γουέστ η δυτική Αττική: Άνθρωπος τραυματίστηκε στο πόδι, σφαίρες σφηνώθηκαν σε αμάξια και κοντά σε σημεία που έπαιζαν παιδιά.

Στο Μενίδι ένας 70χρονος δέχτηκε σφαίρα στο πόδι την ώρα που καθόταν στο πασχαλινό τραπέζι, μαζί με ακόμα 20 άτομα (ανάμεσά τους περίπου 10 παιδιά).

Φαρ Γουέστ η δυτική Αττική: Άνθρωπος τραυματίστηκε στο πόδι, σφαίρες σφηνώθηκαν σε αμάξια και κοντά σε σημεία που έπαιζαν παιδιά.

Ο 70χρονος αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο πόδι, ανέβασε το παντελόνι του να δει τι έχει συμβεί και τότε διαπίστωσε ότι έχει τραυματιστεί από σφαίρα στη γάμπα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ευτυχώς να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Η σφαίρα προήλθε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από πυροβόλο όπλο των 9mm. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος στο κεφάλι, όπως για παράδειγμα κάποιο από τα πολλά παιδιά που έπαιζαν στο σημείο.

Την ίδια ημέρα, την Κυριακή του Πάσχα, αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για αδέσποτες σφαίρες που «τρύπησαν» αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου δέχτηκε σφαίρα ο 70χρονος στο Μενίδι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δίπλα από το αυτοκίνητο, όπου «προσγειώθηκαν» οι σφαίρες, έπαιζαν αμέριμνα παιδιά.

Φαρ Γουέστ η δυτική Αττική: Άνθρωπος τραυματίστηκε στο πόδι, σφαίρες σφηνώθηκαν σε αμάξια και κοντά σε σημεία που έπαιζαν παιδιά.

Φυσικά αν αυτοί οι εγκληματίες που πυροβολούν για «φιγούρα» γνώριζαν πως θα τιμωρηθούν από το κράτος, δεν θα τολμούσαν να το κάνουν. Γνωρίζουν όμως πως επικρατεί καθεστώς ανοχής και ατιμωρησίας και γι’ αυτό συνεχίζουν να απειλούν ανθρώπινες ζωές με χαρακτηριστική άνεση. Και δυστυχώς, είναι βέβαιο πως και πάλι το κράτος θα παραμείνει απαθής θεατής μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση, αφού διαχρονικά αποδεικνύονται ανίκανοι και άβουλοι στο να καθαρίσουν τα «άβατα» της ανομίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φόβος και τρόμος οι αδέσποτες σφαίρες που έπεσαν το Πάσχα στη δυτική Αττική – Κύριε Θεοδωρικάκο, όλα καλά;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.