ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φουντώνει» η κόντρα Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου – Ακυρώθηκε η συνάντηση τους

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Αθήνα
«Φουντώνει» η κόντρα Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου – Ακυρώθηκε η συνάντηση τους

Αναβάλλεται η συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (05.10.2018), στις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία μάλιστα καλείται αύριο να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Αθήνα, μάλιστα το πρωί της Πέμπτης (04.10.2018) έκανε επίσκεψη στο πυρόπληκτο Μάτι.

Είναι γνωστή η έντονη δυσαρέσκεια της Ιεραρχίας με τις συνεχείς παρεμβάσεις στην εκκλησία Ελλάδος εκ μέρους του κ. Βαρθολομαίου, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να μην παραστεί ο κ. Ιερώνυμος σε καμία από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα με την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως συνέβη στο Μάτι, αλλά και στην τελετή βράβευσης του από τη Βουλή των Ελλήνων και τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Φουντώνει» η κόντρα Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου – Ακυρώθηκε η συνάντηση τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.