ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΠΑ: «Κλείδωσαν» οι μειώσεις σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές (vid)

Στο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά και με την απειλή μιας μεγαλύτερης κρίσης προ των πυλών
ΦΠΑ: «Κλείδωσαν» οι μειώσεις σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές (vid)

Στο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά και με την απειλή μιας μεγαλύτερης κρίσης προ των πυλών, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις του ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένεται μείωση του ΦΠΑ, στο 13% από 24% που είναι μέχρι σήμερα σε προϊόντα στην εστίαση, και συγκεκριμένα στον καφέ, τα αναψυκτικά, τα ροφήματα, τους χυμούς και το τσάι.

Παράλληλα, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% αναμένεται και στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια.

Ο Τράγκας… έδειξε Μητσοτάκη για τη φυγή του από τα Παραπολιτικά

Σήμερα ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι στο 13%. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA από την πρώτη Ιουνίου αναμένεται να κατέβει στο 12 ή και στο 11%, ενώ υπάρχει και σενάριο για μείωση στο 6%.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο τέλος διαμονής για τα ξενοδοχεία, το οποίο σήμερα είναι από 50 λεπτά έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, υπάρχει πρόταση για κατάργηση για τρεις μήνες.

Παράλληλα αναμένεται η κατάργηση ή μείωση της προκαταβολής φόρου.

ΠΗΓΗ: megatv.com

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΦΠΑ: «Κλείδωσαν» οι μειώσεις σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.