ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρανκ Άτγουντ: O μοναχός Εφραίμ εκτελέστηκε άδικα, όμως «εν σκηναίς δικαίων» αναπαύεται

Ο Φρανκ Άτγουντ που έγινε μοναχός Εφραίμ, πέρασε μακάριος στην αιωνιότητα, και στεφανώθηκε με το στεφάνι του μαρτυρίου.
Φρανκ Άτγουντ: O μοναχός Εφραίμ εκτελέστηκε άδικα, όμως «εν σκηναίς δικαίων» αναπαύεται

Φρανκ Άτγουντ: Ένας εντελώς άδικος θάνατος με την κοσμική ματιά. Μια «δίκαιη» κοίμηση με την αιώνια θωριά και προοπτική, γιατί «εν σκηναίς δικαίων» αναπαύεται ο αθλητής της Πίστης.

Το μαρτύριο που γέννησε δια πυρός μια μακάρια μορφή. Το μοναχικό σχήμα που σκεπάζει και υπερκαλύπτει το βαρύ πέπλο του θανάτου. Η μαυροφορεμένη γυναίκα του, που πενθεί σιωπηλά σαν φιγούρα που ξεπήδησε από αρχαία τραγωδία. Οι εκτελεστές που τελικά έγιναν ευεργέτες του Αντωνίου και δικοί μας, που ζήσαμε από μακριά πως είναι να πεθαίνεις με τον Χριστό στην τελευταία σου αναπνοή.

Όλα παράξενα συνταιριασμένα σε μια στιγμή χαρμολύπης που μοιάζει αλλόκοτα λογική, υπό το πρίσμα ενός πάνσοφου σχεδίου. Ένα κρυφοκοίταγμα στην αιωνιότητα που μόνο η Ορθοδοξία δύναται να σου χαρίσει.

Αιωνία σου η μνήμη γέροντα Εφραίμ, πρέσβευε υπέρ ημών.

Διαβάστε για την πορεία του Φρανκ Άτγουντ προς έναν άδικο θάνατο: «O θανατοποινίτης που βαπτίστηκε Ορθόδοξος, ο δικός μας Αντώνιος, οδηγείται στην εκτέλεση και συγκλονίζει»

 

Το σκήνωμα του μοναχού Εφραίμ (Φρανκ Άτγουντ) και η σύζυγος του Ρέιτσελ Άτγουντ.

 

Το σκήνωμα του μοναχού Εφραίμ (Φρανκ Άτγουντ)

 

Το σκήνωμα του μοναχού Εφραίμ (Φρανκ Άτγουντ)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρανκ Άτγουντ: O μοναχός Εφραίμ εκτελέστηκε άδικα, όμως «εν σκηναίς δικαίων» αναπαύεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.