ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Frank Atwood (π. Εφραίμ) – Εκτελέστηκε στις 20:16 επειδή δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του

ενοχος μεχρι αποδειξεωσ του εναντιου, εκτός αν πρώτα εκτελεστείς
Frank Atwood (π. Εφραίμ) – Εκτελέστηκε στις 20:16 επειδή δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του

Ο Frank Atwood, ο άνθρωπος που πριν από 37 χρόνια καταδικάστηκε σε θανατική ποινή από την πολιτεία της Αριζόνα, πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή την αδυναμία του να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Frank Atwood ήταν ένας από τους δυο υπόπτους για το θάνατο της Vicki Lynne Hoskinson στις 17 Σεπτεμβρίου του 1984. Η 8χρονη Αμερικανή είχε φύγει από το σπίτι της, με το ποδήλατό της, για να ταχυδρομήσει μια κάρτα στη θεία της. Η Vicki δε γύρισε ποτέ στο σπίτι της. 7 μήνες μετά βρέθηκε η σορός του δολοφονημένου κοριτσιού. Η έρευνα τότε εστίασε σε 2 υπόπτους και κατέληξε πως ο δράστης ήταν ο Frank Atwood, ένας νεαρός με βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Μια «εύκολη» θα έλεγε κανείς επιλογή, ειδικά σε μια εποχή που οι δυνατότητες της τεχνολογίας, το dna και η εγκληματολογία απείχαν έτη φωτός από τα σημερινά.

Οι φωνές που καλούσαν τον κυβερνήτη της Αριζόνα να αλλάξει, έστω και τελευταία στιγμή, την απόφαση αυτή και να δώσει χάρη στον Fank Atwood ήταν πολλές. Ειδικοί μίλησαν για πλάνη, για ελλιπή στοιχεία και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όλοι ήλπιζαν πως η τελευταία αίτηση του Atwood θα γινόταν δεκτή από την πολιτεία. Μάταια όμως.

Με μια τελετουργία που ανατριχιάζει, στις 20:16 – όπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα – ο Αντώνιος (όπως είχε βαπτιστεί πλέον ο Frank Atwood) ήταν νεκρός. Για την ακρίβεια ο πατέρας Εφραίμ (μιας και μια μέρα πριν την εκτέλεση του ανακοινώθηκε πως έγινε Μοναχός) πέρασε στην αιωνιότητα.

Οι λεπτομέρειες τις διαδικασίες είχαν αρχίσει να έρχονται στο φώς αρκετή ώρα πριν τις 20:00 ώρα Ελλάδας, που ήταν προγραμματισμένη η διαδικασία της εκτέλεσής του. Ένα “press kit” , λες και μιλάμε για την πρεμιέρα της νέας ταινίας της Marvel, δόθηκε στους δημοσιογράφους με, μεταξύ άλλων, τις λεπτομέρειες του τελευταίου γεύματος του πατρος Εφραίμ.

Ο Frank Atwood δεν ήθελε να δειπνίσει γιατί νήστευε. Αντί αυτού επέλεξε ένα σνακ το απόγευμα της προηγούμενης μέρας αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τσιπς τορτίγιας.

Στη συνέχεια στήθηκε το σκηνικό των ανακοινώσεων. Ένα μικρόφωνο περιστοιχισμένο από φωτογραφίες της Vicki Lynne Hoskinson. Η περιοχή γύρω από το σημείο της εκτέλεσης είχε αποκλειστεί από τις αρχές. Μόνο 3 δημοσιογράφοι μπορούσαν να είναι παρόντες στην «τελετή», και αυτοί χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι γονείς του θύματος (της Hoskinson) είχαν μέρες πριν δηλώσει πως θα είναι εκεί για να δουν την θανάτωση του Atwood. Το ζητούσαν για να ηρεμήσουν. Ετσι θεωρούσαν πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπορεί κάποιος να τους κατηγορήσει; Φυσικά και όχι, αφού η πολιτεία υπέδειξε τον Atwood σαν τον υπεύθυνο του χαμού της κόρης τους. Το «δολοφόνο» της. Ας ελπίσουμε ότι δε θα βρεθούν ποτέ τα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητα του Atwood. Θα ήταν ένα τεράστιο φορτίο για τους γονείς αυτους. Δε θα το ήθελε ούτε ο ίδιος ο πάτερ Εφραίμ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Frank Atwood (π. Εφραίμ) – Εκτελέστηκε στις 20:16 επειδή δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.