ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρεγάτες: Επιμένουν οι Βρετανοί για τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την συμμετοχή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την ηγεσία του βρετανικού πολεμικού ναυτικού.
Φρεγάτες: Επιμένουν οι Βρετανοί για τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Φρεγάτες: Συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την συμμετοχή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την ηγεσία του βρετανικού πολεμικού ναυτικού.

Φρεγάτες: Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε συνάντηση που είχε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αρχηγό του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (First Sea Lord and Chief of the Naval Staff), αλλά και τον Ναύαρχο Τόνι Ράντακιν CB ADC για το ίδιο θέμα.

Όπως αναφέρει το onalert.gr o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε τον Υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και με τον Αρχηγό του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συνομιλιών για την πρόταση των Βρετανών αναφορικά με τις φρεγάτες που θα αποκτήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ΥΕΘΑ σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι: «Συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για Αμυντικούς Εξοπλισμούς JeremyQuin, στην οποία συμμετείχε ο Αρχηγός Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Ναύαρχος @AdmTonyRadakin
παρουσία του @ChiefHNDGS».

Φρεγάτες: Η πρόταση των Βρετανών για τις φρεγάτες του ΠΝ

Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί ενδιαφέρονται να ναυπηγήσουν για λογαριασμό της Ελλάδας 4 νέες φρεγάτες Arrowhead 140 που ήδη ναυπηγούνται για το Βασιλικό Ναυτικό. Όπως έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες επαφές που είχε η βρετανική πλευρά με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, στην προσφορά των Βρετανών υπάρχει και η πρόβλεψη για μεταφορά τεχνογνωσίας στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Η βρετανική πρόταση επίσης περιλαμβάνει την παραχώρηση δύο φρεγατών Type 23 από τα αποθέματα του Πολεμικού Ναυτικού από τις 13 που συνολικά διαθέτει σε υπηρεσία. Τα πλοία αυτού του τύπου έχουν ηλικία από 30 (το παλαιότερο) έως 18 ετών (το νεότερο) και έχουν υποστεί εκσυγχρονισμό μέσης ζωής.

Αύριο το απόγευμα (Τετάρτη 23/6), στην ακτή Μιαούλη, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τους αξιωματικούς του Βρετανικού Ναυτικού στη φρεγάτα Type 23 HMS Kent η οποία ναυπηγήθηκε το 1997 και εκσυγχρονίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο εμπορικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας θα παρουσιάσει στα Μέσα Ενημέρωσης αναλυτικά την βρετανική πρόταση ενώ στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας Babcock International και της εταιρίας Thales που κατασκευάζει ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Επιμένουν οι Βρετανοί για τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.