ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρεγάτες: Έπος με 240 ημέρες ενεργούς εν πλω υπηρεσίας – Το τερμάτισε η φρεγάτα «Κουντουριώτης»

Ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, αξίζει να γίνει μια αναφορά σε όλους όσοι περνούν τη ζωή τους σε φρεγάτες και πλοία γενικώς
Φρεγάτες: Έπος με 240 ημέρες ενεργούς εν πλω υπηρεσίας – Το τερμάτισε η φρεγάτα «Κουντουριώτης»

Φρεγάτες: Αίσθηση προκαλεί η είδηση που έρχεται από τη φρεγάτα «Κουντουριώτης» και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα hellasjournal.com.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το άρθρο κάνει λόγο για μονάδες επιφανείας με 240 ημέρες ενεργούς εν πλω υπηρεσίας! Πραγματικά, φαντάζει απίθανο αυτό το κατόρθωμα (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται).

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν υποβρύχια με εν καταδύσει ημέρες που φτάνουν τις 140, είδηση που επίσης προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Άνθρωποι δηλαδή που υπερβαίνουν και τα όριά τους αν χρειαστεί, προκειμένου να εκπληρώσουν το χρέος τους προς την υπηρεσία και τη χώρα ολόκληρη.

Οι εν λόγω μονάδες, εκτός από την Ελλάδα, έχουν κάνει επίδειξη και σε άλλα σημεία όπως

  • ο Περσικός Κόλπος
  • η Δυτική Μεσόγειος

Εύλογα θα παρατηρήσει κανείς ότι πρόκειται για υπεράνθρωπες προσπάθειες από το Πολεμικό Ναυτικό. Όμως, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το καθήκον. Διαχρονικά εξάλλου η Ελλάδα καμαρώνει για τη δύναμη στη θάλασσα. Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό!

Οι φρεγάτες, το Πολεμικό Ναυτικό, όλοι γιορτάζουν!

«Είναι ακόμα νωπές στη μνήμη μας οι στιγμές που το σύνολο των εν ενεργεία μονάδων του Στόλου, δρώντας αποφασιστικά, χωρίς καμία περιττή σκέψη ή ενδοιασμό, χωρίς καμία έκπτωση στην προσήλωση στο καθήκον, επιχείρησαν από το Βόρειο Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας πράξη τη γνωστή σε όλους μας ρήση «Καράβια άνευ ικανού έμψυχου υλικού, είναι μόλυβδος βαρύς βυθιζόμενος εντός ύδατος».

Τάδε έφη, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, δηλαδή ο αρχηγός του ΓΕΝ, σε εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολεμικού Ναυτικού και του Αγίου Νικολάου.

Μεγάλη μέρα ξημερώνει για τις ελληνικές θάλασσες και όλους όσοι τις «καταπίνουν» από κάθε πόστο.

Επί 365 ημέρες τον χρόνο, εικοσιπέντε πλοία του πολεμικού στόλου βρίσκονται εκτός του ναυστάθμου σε επιχειρησιακές αποστολές.

Εκατοντάδες στελέχη του ναυτικού βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, για να τηρήσουν τον όρκο που έδωσαν.

Ο Άγιος Νικόλαος να τους προστατεύει πάντα και να τους δίνει δύναμη στο πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν καθημερινά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Έπος με 240 ημέρες ενεργούς εν πλω υπηρεσίας – Το τερμάτισε η φρεγάτα «Κουντουριώτης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.