ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη στο πανελλήνιο με όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν έλεγε ο Καραμανλής για τα προβλήματα στα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκει λογικό η κυβέρνηση να έκρυψε τους κινδύνους στη λειτουργία των τρένων, για να μην χαθούν τα κέρδη της Hellenic Train!
Φρίκη στο πανελλήνιο με όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν έλεγε ο Καραμανλής για τα προβλήματα στα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος»!

Δεν υπάρχει κράτος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και πιθανότατα σε ολόκληρη την υφήλιο που μετά από μια τέτοια τραγωδία σαν αυτή που συνέβη στα Τέμπη θα μπορούσε ένας πολιτικός της κυβέρνησης να κάνει μια τόσο αναίσχυντη και ωμή δήλωση, όπως αυτή που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια ακόμη προσπάθεια του να υποβαθμίσει το έγκλημα των Τεμπών, θέλησε να υπερασπιστεί τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μετά την παραίτησή του, ο οποίος στη Βουλή έλεγε πως «μια υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε αρχικά πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε», ωστόσο αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;». Και πρόσθεσε ότι «εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;».

Και όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στο αποκορύφωμα της προκλητικότητας των λόγων του, με έναν απίστευτο κυνισμό που ξεπέρασε κάθε όριο αναισθησίας και ανευθυνότητας, είπε κατά λέξη:

«Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ‘’ναι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα;’’ Μα αν το πεις αυτό δεν θα μπει αύριο άνθρωπος{ …} Είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότι αν εγώ ως Υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα αύριο δεν θα λειτουργούσε η Ελλάδα»!

Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή, πως η κυβέρνηση – συνειδητά – έπαιζε τις ζωές των επιβατών «κορώνα – γράμματα»; Υπάρχει σοβαρότερη ομολογία από αυτή, που να δείχνει πως αυτό που συνέβη στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα;

Σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να βγει ένας υπουργός της κυβέρνησης και να πει με ένα απύθμενο θράσος στην τηλεόραση πως «παίζαμε ρώσικη ρουλέτα με τις ζωές σας, για να μην σταματήσουν να κόβονται εισιτήρια στα τρένα»; Σε ποια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα είχαν κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι θεσμοί για να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες (τουλάχιστον) του πρώην υπουργού Μεταφορών;

Όλες αυτές οι οικογένειες που θρηνούν απαρηγόρητα, τι πρέπει να νοιώσουν ακούγοντας τον κ. Γεωργιάδη να τους λέει πως οι άνθρωποι τους σκοτώθηκαν γιατί αν η κυβέρνηση έλεγε την αλήθεια για το μπάχαλο των σιδηροδρόμων «δεν θα έμπαινε άνθρωπος» στα τρένα;

Ποια θα πρέπει να είναι η στάση του λαού απέναντι σε υπουργούς που συνειδητά αποκρύπτουν την αλήθεια για θέματα ασφαλείας, που λένε συνειδητά ψέματα προκειμένου να γεμίζουν τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα, δημόσια κτήρια και υποδομές που από στιγμή σε στιγμή μπορούν να γίνουν παγίδες θανάτου; Με τι μούτρα αυτό το κόμμα θα ζητήσει ξανά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει κατάμουτρα στον κόσμο πως είναι πρόθυμοι να παίζουν την υγεία των πολιτών στα «ζάρια», προκειμένου να μην χάσουν έσοδα οι «επενδυτές»;

Ανάλγητοι, ανεύθυνοι και άκρως επικίνδυνοι, και δεν έχουν καν την πολιτική τσίπα να κρύψουν – έστω για τα προσχήματα-  πως ο θάνατος πολιτών δεν σημαίνει τίποτα μπροστά στο κέρδος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρίκη στο πανελλήνιο με όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν έλεγε ο Καραμανλής για τα προβλήματα στα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.