ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Frontex: Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία για την ένταση στα σύνορα με Ελλάδα

Προειδοποίηση προς την Τουρκία να μην κλιμακώσει ξανά την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξαιτίας του μεταναστευτικού, απηύθυνε ο διοικητής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, με δηλώσεις στον γερμανικό μιντιακό όμιλο, Funke. Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο διοικητής της Frontex «εάν η Τουρκία δημιουργήσει μια νέα κατάσταση ανάλογη του Μαρτίου, τότε η Frontex θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο...
Frontex: Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία για την ένταση στα σύνορα με Ελλάδα

Προειδοποίηση προς την Τουρκία να μην κλιμακώσει ξανά την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξαιτίας του μεταναστευτικού, απηύθυνε ο διοικητής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, με δηλώσεις στον γερμανικό μιντιακό όμιλο, Funke.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο διοικητής της Frontex «εάν η Τουρκία δημιουργήσει μια νέα κατάσταση ανάλογη του Μαρτίου, τότε η Frontex θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις της στην Ελλάδα. Εάν δημιουργηθεί νέα κρίση, η Frontex θα ανεβάσει τον αριθμό του προσωπικού της στα 1.500 άτομα, στέλνοντας ακόμη 900 άτομα στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χανιά: Έκαναν γυαλιά καρφιά και έβαλαν φωτιά στο σχολείο (pics)

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Τουρκία βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση. Τους τελευταίους μήνες Τούρκοι αστυνομικοί στον Έβρο έχουν πυροβολήσει τουλάχιστον πέντε φορές προς την Ελλάδα,ευτυχώς δίχως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός».

Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, τον Μάιο διαπιστώθηκε μεγάλη αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, με 4.300 εισόδους. Σημαντικότερη πύλη εισόδου,σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, παραμένουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου τον Μάιο διαπιστώθηκαν 1.250 παράνομες είσοδοι, οκταπλάσιος αριθμός από τον αντίστοιχο του Απριλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Frontex: Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία για την ένταση στα σύνορα με Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.