ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρούριο η Αθήνα για την άφιξη Μέρκελ – Κλειστοί δρόμοι,συγκεντρώσεις , χιλιάδες αστυνομικοί

Η ταλαιπωρία είναι δεδομένη για του πολίτες που θα μετακινηθούν στο κέντρο καθώς η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι
Φρούριο η Αθήνα για την άφιξη Μέρκελ – Κλειστοί δρόμοι,συγκεντρώσεις , χιλιάδες αστυνομικοί

Δρακόντεια είναι μέτρα ασφαλείας που έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την άφιξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα την Πέμπτη. 

Η ταλαιπωρία είναι δεδομένη για του πολίτες που θα μετακινηθούν στο κέντρο καθώς η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι και μέχρι τότε 2000 αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών.   Προβλήματα θα σημειωθούν στην κυκλοφορία καθώς οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της Μέρκελ θα κλείνουν αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων συζητιέται και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν αναγγελθεί για αύριο στις 18.00 στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις έχουν προαναγγείλει για αύριο, η ΛΑ.Ε, Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και η Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά στα μέτρα Τροχαίας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, κατά το διήμερο (10 και 11-1-2019) της επίσημης επίσκεψης της στη χώρα μας της Καγκελαρίου της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα   

H Άνγκελα Μέρκελ η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 4 χρόνια, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, καθώς και με τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμά:

Πέμπτη 10/1

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30. Στις 18:10 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Παρασκευή 11/1

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.   Η Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Στο Πεκίνο ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Η δεύτερη συνάντηση με τον Τραμπ θα φέρει αποτελέσματα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρούριο η Αθήνα για την άφιξη Μέρκελ – Κλειστοί δρόμοι,συγκεντρώσεις , χιλιάδες αστυνομικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.