ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθηνά στεγαστικά δάνεια: Έτσι θα μοιράσουν 700 εκατ.ευρω

Στεγαστικές διευκολύνσεις και άτοκα δάνεια ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.
Φθηνά στεγαστικά δάνεια: Έτσι θα μοιράσουν 700 εκατ.ευρω

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση τελικού σχεδίου για τη χορήγηση φθηνών στεγαστικών δανείων σε νέους κάτω των 40 ετών, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Το υπουργείο επικρατείας είναι αυτό που επεξεργάζεται το εν λόγω σχέδιο και οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες και σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να γίνει η αναλυτική παρουσίαση στη ΔΕΘ.

Το κονδύλι που αναμένεται να διατεθεί από το Δημόσιο για τη στήριξη των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων αναμένεται να φτάσει στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε δάνειο το 75% της αξίας του αναμένεται να το καλύπτει το Δημόσιο και το 25% που απομένει θα καλύπτεται από την τράπεζα.

Παράλληλα, το Δημόσιο θα καλύπτει το 75% των τόκων και το ποσοστό που απομένει θα πληρώνεται στην τράπεζα.

Θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια και θα αφορά 12.000 με 15.000 δικαιούχους. Επιπλέον, θα υπάρξει ανώτατο όριο στο δανεισμό, ο οποίος θα φτάνει μέχρι τα 120.000 ευρώ και θα αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας ή την επισκευή αυτής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φθηνά στεγαστικά δάνεια: Έτσι θα μοιράσουν 700 εκατ.ευρω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.