ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετών: Οι όροι και οι προϋποθέσεις – Τότε ψηφίζεται

Προ των πυλών το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής για τους νέους « Σπίτι μου» - Οι όροι λήψης του δανείου.
Φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετών: Οι όροι και οι προϋποθέσεις – Τότε ψηφίζεται

Φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετών: Την ευκαιρία να αποκτήσουν τη δική τους στέγη έχουν νέοι 25-39 ετών με το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει το πόσο ανεβαίνει η δόση των στεγαστικών δανείων με την αύξηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ, αλλά και τι πρέπει να προσέξουν τα νέα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» λοιπόν, αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο και αφορά τη χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων για την αγορά κατοικίας έως 120 τ.μ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει η χορήγηση των δανείων στους νέους προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Δικαιούχοι είναι οι νέοι να έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ που δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για τη στέγασή τους. Το ανώτατο όριο διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για το ζευγάρι με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (κριτήρια επιδόματος θέρμανσης).

Φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετών: Οι όροι λήψεις δανείου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι όροι που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για τη λήψη του δανείου είναι οι εξής:

  • Το ακίνητο αποκτάται κατά πλήρη κυριότητα από τον αγοραστή, ή, αν πρόκειται για συζύγους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης, κατά κυριότητα 50% για καθέναν από αυτούς.
  • Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και η διάρκεια τα 30 έτη.
  • Το δάνειο δεν μπορεί να καλύπτει περισσότερο από το 90% της αξίας του ακινήτου (το υπόλοιπο καλύπτεται από τον αγοραστή).
  • Το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΥΠΑ. Το υπόλοιπο 25% χρηματοδοτείται από τις τράπεζες με κυμαινόμενο επιτόκιο.
  • Το δάνειο θα είναι άτοκο για τρίτεκνους ή πολύτεκνους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετών: Οι όροι και οι προϋποθέσεις – Τότε ψηφίζεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.