ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθινοπωρινές εκπτώσεις και Black Friday βάζουν την αγορά σε ρυθμούς προσφορών

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο
Φθινοπωρινές εκπτώσεις και Black Friday βάζουν την αγορά σε ρυθμούς προσφορών

Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις είναι προ των πυλών και το λιανεμπόριο μπαίνει σε ρυθμούς προσφορών, μιας και η Black Friday θα εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τις αγορές.

Για φέτος, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν σε σχεδόν δύο εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου. Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την αμερικανική παράδοση της Black Friday το 2018 είναι η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ότι στις 23 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα και φέτος αναμένεται υψηλή η συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στην «Μαύρη Παρασκευή» και φέτος τρίτη χρονιά του θεσμού αναμένεται ένας υψηλός ανταγωνισμός την ημέρα εκείνη με μεγάλες εκπτώσεις αλλά σε συγκεκριμένα προιόντα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο

Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φθινοπωρινές εκπτώσεις και Black Friday βάζουν την αγορά σε ρυθμούς προσφορών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.