ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass 2: Τέλος οι εγκρίσεις – Τότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή!

Πόσες αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί για το Fuel Pass 2 και πότε θα γίνει η επόμενη καταβολή.
Fuel Pass 2: Τέλος οι εγκρίσεις – Τότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή!

Fuel Pass 2: Νέες πληροφορίες για τις πληρωμές για το επίδομα στο καύσιμα, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ Σταϊκούρας ανέφερε ότι «το 73% όσων υπέβαλαν αίτηση για Fuel Pass 2 επέλεξε να πιστωθεί το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό για να αξιοποιήσει τα χρήματα και εκτός καυσίμων».

Παράλληλα πρόσθεσε πως: «Χθες (σ.σ. την Πέμπτη 11/8) έγιναν οι περισσότερες πληρωμές – για 1,9 εκατομμύρια αιτήσεις – και εκκρεμούν αυτές που θα εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο» και συμπλήρωσε ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία για 2,2 εκατομμύρια αιτήσεις για τις οποίες έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς ή την άυλη κάρτα 155 εκατομμύρια ευρώ».




Αναλυτικά τα στοιχεία για το Fuel Pass 2:

  • Πληρώθηκαν σήμερα επιπλέον 1.860.064 δικαιούχοι του Fuel-Pass 2, με ποσό 131.427.380 ευρώ.
  • 1.377.625 έλαβαν επιδότηση ύψους 92.321.710 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό
  • 482.439 δικαιούχοι έλαβαν επιδότηση ύψους 39.105.670 μέσω της ψηφιακής προπληρωμένης κάρτας.
  • Έως σήμερα έχουν καταβληθεί 155.294.615 ευρώ σε 2.193.074 δικαιούχους, ενώ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για επιπλέον αιτήσεις έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι πολίτες που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Συγκεκριμένα επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

  • Τρίκυκλο φορτηγό
  • Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
  • Φορτηγό
  • Δίκυκλο
  • Επιβατικό
  • Τρίκυκλο επιβατικό
  • Ελκυστήρα
  • Επιβατικό μικτό

Fuel Pass 2: Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δείτε αν είστε δικαιούχος του επιδόματος του Fuel Pass 2. Δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass 2: Τέλος οι εγκρίσεις – Τότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.