ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass 3: Προσπαθεί να γυρίσει της ακρίβειας το χαρτί με επιδόματα η Κυβέρνηση – Vouchers για βενζίνη και θέρμανση

Η ακρίβεια στην χώρα μας παραμένει στα ύψη και η Κυβέρνηση προσπαθεί να «γλυκάνει» τους πολίτες με επιδόματα. Στα «σκαριά» το Fuel Pass 3.
Fuel Pass 3: Προσπαθεί να γυρίσει της ακρίβειας το χαρτί με επιδόματα η Κυβέρνηση – Vouchers για βενζίνη και θέρμανση

Οι τιμές στα προϊόντα πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα «αλμυρά», με τα καύσιμα να είναι ένα από αυτά. Την ώρα που διανύουμε μέρες του Fuel Pass 2, η κυβέρνηση έχει στα «σκαριά» το Fuel Pass 3, ενόψει του χειμώνα. Ποια τα δεδομένα.

Ο τουρισμός που θεωρείται η «βαριά βιομηχανία» της χώρα μας πάει πολύ καλά αυτό το καλοκαίρι (ίσως ο μοναδικός τομέας που η Ελλάδα τα πάει καλά) και το γεγονός αυτό δίνει το περιθώριο στην Κυβέρνηση ώστε να «χρυσώσει το χάπι» για την ακρίβεια, με επιδόματα.

Τα φορολογικά έσοδα είναι σημαντικά για τα ταμεία της χώρας και έτσι το Fuel Pass 3 είναι ένα από τα επιδόματα που θα έρθει «ενισχυμένο» σε λίγους μήνες.

Fuel Pass 3 και άλλα επιδόματα από την Κυβέρνηση

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η Real News, στις εισηγήσεις που έχει δεχθεί το Μέγαρο Μαξίμου από το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνεται ακόμα μία σειρά από μέτρα συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, όπως αυξημένο επίδομα θέρμανσης από τον Οκτώβριο, fuel pass 3, επιτάχυνση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, αύξηση των συντάξεων από την 1 η Ιανουαρίου και, βεβαίως, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον στο πλάνο υπάρχει η συνέχιση των επιδοτήσεων στο ρεύμα, αλλά και πρόβλεψη για δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια. Το ύψος των επιδομάτων, καθώς επίσης και το εύρος των δικαιούχων θα αποφασιστούν έως το τέλος του μήνα, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του συνολικού πακέτου των παροχών που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση των μεγεθών των επιδομάτων, θα παίξουν  το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στο φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Εάν οι τιμές συνεχίσουν την ανιούσα, τότε θα περιοριστεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί σε παροχές ενίσχυσης των νοικοκυριών.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass 3: Προσπαθεί να γυρίσει της ακρίβειας το χαρτί με επιδόματα η Κυβέρνηση – Vouchers για βενζίνη και θέρμανση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.