ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Καραϊσκάκης: Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα της Επανάστασης από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ

Σαν σήμερα στις 23/4 πέθανε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τίμησε τη μνήμη του ήρωα της Επανάστασης.
Γ. Καραϊσκάκης: Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα της Επανάστασης από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ

Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου του 1827 πέθανε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τίμησε τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση τηρουμένων βεβαίως όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ταφικό μνημείο στο Νέο Φάληρο το οποίο δημιουργήθηκε για να τιμηθεί ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στεφάνι κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου.

Όπως αναφέρει η σελίδα romfea.gr τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής κ.Στέφανος Μίλεσης ο οποίος μιλώντας για «την προσωπικότητα, τα στρατηγήματα και τις πράξεις» του Γ.Καραϊσκάκη, αναφέρθηκε με έμφαση στους «τρεις πυλώνες που αποτέλεσαν τις βάσεις της επιτυχίας του.

Στη δικαιοσύνη, στη συναδελφικότητα και στην πίστη στο Θεό» όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «στηριζόμενος σε αυτές τις τρεις θεμελιώδεις αξίες κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και να ανάψει ξανά τη μισοσβησμένη φλόγα της Επανάστασης στη Ρούμελη και σε ολάκερη την Ελλάδα».

Η λιτή αυτή εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Σήμερα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η μάχη των Αθηνών και η συμβολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Ιωάννου Μακρυγιάννη».

Η Ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο κ.Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφέας, ο κ.Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας και Διευθυντής του Λυκείου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής και ο κ.Στέφανος Μίλεσης, Ιστορικός Ερευνητής.

Θα συντονίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τόσο η τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου, όσο και η ημερίδα που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς το απόγευμα, εντάσσονται στο πλαίσιο των Εορτασμών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου του 1827 πέθανε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τίμησε τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου του 1827 πέθανε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τίμησε τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου του 1827 πέθανε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τίμησε τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γ. Καραϊσκάκης: Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα της Επανάστασης από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.