ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάλατα για βρέφη: Δεν ελέγχονται ικανοποιητικά στις κλινικές μελέτες

«Βόμβα» από τους Βρετανούς επιστήμονες για τα γάλατα για βρέφη, που κυκλοφορούν στην αγορά.
Γάλατα για βρέφη: Δεν ελέγχονται ικανοποιητικά στις κλινικές μελέτες

Έρευνα στη Βρετανία αποκαλύπτει πως τα γάλατα για βρέφη δεν ελέγχονται όπως θα έπρεπε και οι διαβεβαιώσεις για τη διατροφική τους αξία είναι παραπλανητικές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόκειται για τα γάλατα, που υπόσχονται στους γονείς να αντικαταστήσουν το μητρικό γάλα, ωστόσο σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal υπάρχει σοβαρό θέμα με την κατασκευή τους.

Τα βρεφικά γάλατα έχουν σαν βάση τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος και η θέση τους στην αγορά γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις τους παρέχουν στο βρέφος όλα τα συστατικά, που παρέχει και το μητρικό γάλα. Ωστόσο, για να είναι αξιόπιστο κάτι τέτοιο πρέπει το γάλα να υποβάλλεται διαρκώς σε κλινικές μελέτες.

Οι Βρετανοί, όμως ρίχνουν «βόμβα» τονίζοντας πως «οι δοκιμές αυτές δεν είναι αξιόπιστες». Στις 125 κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν μετά το 2015, οι περισσότερες ήταν ελλιπείς με αποτέλεσμα να αμφισβητηθούν τα αποτελέσματά τους.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως δεν υφίστανται δικλείδες ασφαλείας στις μελέτες για να είναι ασφαλή τα βρέφη, κυρίως αποφεύγοντας το ενδεχόμενο υποσιτισμού.

Συμπερασματικά, προτείνεται να αλλάξει ο τρόπος, που διεξάγονται οι μελέτες ώστε οι καταναλωτές να μην έρχονται σε επαφή με παραπλανητικά στοιχεία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γάλατα για βρέφη: Δεν ελέγχονται ικανοποιητικά στις κλινικές μελέτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.