ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαλλία: Σε απελπισία η κόρη του Πικάσο προσφέρει έργα του πατέρα της για να ξεχρεώσει την εφορία!

Στη Γαλλία υπάρχει η δυνατότητα να ξεχρεώσεις τα χρέη σου προσφέροντας έργα τέχνης και ποικίλα συλλεκτικά αντικείμενα εθνικής σημασίας. Αυτό λοιπόν έκανε και η 86χρονη κόρη του Πικάσο!
Γαλλία: Σε απελπισία η κόρη του Πικάσο προσφέρει έργα του πατέρα της για να ξεχρεώσει την εφορία!

Στην εκμετάλλευση ενός νόμου στη Γαλλία προχώρησε η κόρη του Πικάσο Μάγια Ρουίζ-Πικάσο για να πληρώσει τα χρέη της απέναντι στο δημόσιο.

Η Μάγια Ρουίζ είναι η λεγόμενη «κρυφή κόρη» του Πικάσο καρπός του παράνομου έρωτα του με την Μαρί Τερέζ Βαλτέρ. Η 86χρονη σήμερα φέρεται να αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα με μεγάλες οφειλές προς το δημόσιο.

Έτσι, η 86χρονη σήμερα Μαγια- Ρουίζ, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την περιουσία που της άφησε πίσω ο πατέρας της για να ξεχρεώσει. Κατά τη διάρκεια τελετής στο Παρίσι στη Γαλλία, δώρισε 9 έργα του πατέρα της, έξι πίνακες , δύο γλυπτά και ένα σκίτσο, προκειμένου να διευθετήσει χρέη της απέναντι στη γαλλική κυβέρνηση.

Τα έργα τα έλαβε με μεγάλη χαρά και τιμή η Γαλλική Κυβέρνηση. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, τόνισε ότι «τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας».

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Λε Μερ παρουσίασε έργα της δοθείσας συλλογής και μεταξύ άλλων, έναν πίνακα του 1938 με τίτλο «Child with a Lollipop Sitting Under a Chair», ο οποίος απεικονίζει την ίδια την κόρη του Πικάσο, Μάγια κι ένα πορτραίτο του πατέρα του Πικάσο ’«Don Jose Ruiz» του 1895 .

Η υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας δεν αποκάλυψε τη συνολική αξία της συλλογής, τόνισε όμως ότι τα έργα θα εκτεθούν στο Μουσείο Πικάσο του Παρισιού την άνοιξη του 2022 .

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γαλλία: Σε απελπισία η κόρη του Πικάσο προσφέρει έργα του πατέρα της για να ξεχρεώσει την εφορία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.