ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Και τώρα Υπουργοί και Βουλευτές μου, τι κάνουμε;

Η Ιερά Σύνοδος πήρε ξεκάθαρη θέση, εξήγησε τι, πως και γιατί στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και τώρα περιμένουμε Υπουργούς και Βουλευτές.
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Και τώρα Υπουργοί και Βουλευτές μου, τι κάνουμε;

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Θέμα που δεν έπρεπε να είναι τόσο ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, αλλά είναι. Ένα θέμα που η Ιερά Σύνοδος χειρίστηκε και τοποθετήθηκε με σοφία και σεβασμό. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς θα λειτουργήσουν οι απόψεις της Εκκλησίας σε Υπουργούς και Βουλευτές.

«Η Εκκλησία δεν νομοθετεί, αλλά αυτό δεν της στερεί την Ελευθερία του λόγου», διαμήνυσε η Ιερά Σύνοδος. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Ανάμεσα σε Πατέρες και Υπουργούς ή Βουλευτές. Η ελευθερία στην επιλογή του ανθρώπου και η ανοικτή αγκαλιά σε όλους. Το κράτος νομοθετεί και υποχρεώνει, η Εκκλησία νουθετεί, διδάσκει και προτρέπει.

Το ηχηρό, σαφές και ξεκάθαρο «όχι» της Ιεράς Συνόδου στις ρυθμίσεις για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία δίνει την ευκαιρία να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν άφησε περιθώριο για παρερμηνείες, μήτε συνολικά η ανακοίνωση της Ιεραρχίας. Η επιστολή δε που ετοιμάζει προς τους Βουλευτές κάνοντας λόγο για «βαριά ευθύνη» αποτελεί τη Δαμόκλειο Σπάθη που επικρέμεται πάνω από το κεφάλι Υπουργών και Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Από τη στιγμή δε, που το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια το ενδιαφέρον θα περάσει στην ολομέλεια και την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή και τους Βουλευτές της. Πριν από αυτό βέβαια, οι Μητροπολίτες θα πάρουν πρωτοβουλίες για συναντήσεις και ενημερώσεις με τους Βουλευτές των Περιφερειών τους για ευαισθητοποίηση ως προς την επικείμενη νομοθέτηση.

Το μόνο βέβαιο, μετά τις εξελίξεις της Τρίτης και τις αποφάσεις της Εκκλησίας, είναι πως το βάρος της ευθύνης και της τελικής απόφασης θα είναι μόνο δικό τους.

Καιρός είναι να πέσουν οι μάσκες όσων καπηλεύονται (αν το κάνουν τελικά) την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, αλλά και όσων «εμπορεύονται» τους Χριστιανούς με λυκοφιλίες…

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Κράτος και Εκκλησία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Και τώρα Υπουργοί και Βουλευτές μου, τι κάνουμε;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…