ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαύδος: Αναγκάζουν οικογένεια να χωριστεί για να πάνε τα παιδιά σε Γυμνάσιο

Κλείνουν το δημοτικό σχολείο της Γαύδου λόγω έλλειψης μαθητών, με αποτέλεσμα μια τρίτεκνη οικογένεια να αναγκάζεται να χωριστεί.
Γαύδος: Αναγκάζουν οικογένεια να χωριστεί για να πάνε τα παιδιά σε Γυμνάσιο

Γαύδος: Σοβαρό πρόβλημα στο ακριτικό νησί με μια οικογένεια με τρία παιδιά να αναγκάζεται να χωριστεί! Ολοένα και ερημώνει η ακριτική Ελλάδα, την ώρα που μετανάστες – στην πλειοψηφία τους παράνομοι- καταφτάνουν, σχεδόν καθημερινά, ως αποτέλεσμα του ύπουλου σχεδίου του Ερντογάν και της Τουρκίας.

Όπως έγινε γνωστό η Γαύδος αναγκάζεται να «αποχαιρετήσει» το δημοτικό σχολείο της  λόγω έλλειψης μαθητών. Το δίκαιο αίτημα της οικογένειας, αλλά και των κατοίκων του νησιού στο σύνολο είναι  η δημιουργία Γυμνασίου προκειμένου η οικογένεια με τρία παιδιά που υπάρχει σε αυτό να μην χωριστεί και εγκαταλείψει το νησί.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη η μητέρα αναγκάζεται να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το 3ο παιδί της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον αγρότη πατέρα.

Ο γενικός γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σε δηλώσεις του απαντά γιατί είναι αδύνατη η ίδρυση ενός τμήματος Γυμνασίου μόνο για δύο μαθητές, παρόλο που πρόκειται για ακριτικό νησί και είναι δύσκολο για τους μαθητές να μεταβούν αλλού για την εκπαίδευσή τους.Όπως είπε ο ίδιος, «απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας», τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοι και ακόμα και αν βρεθούν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

«Έχουμε πάρα πολλές παραμεθόριες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση και δυνατότητα κάλυψης όλων», υποστήριξε ο κ. Κόπτσης.

Συμπληρωματικά δήλωσε ότι «ως Πολιτεία κάνουμε τα πάντα. Σε νησιωτικές περιοχές με τόσα λίγα παιδιά είναι αδύνατο. Όπου υπάρχουν τέτοια ζητήματα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους ψάχνουμε λύσεις για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια».

Γαύδος: Δείτε παρακάτω αναλυτικά το ρεπορτάζ από το ελληνικό ακριτικό νησί




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γαύδος: Αναγκάζουν οικογένεια να χωριστεί για να πάνε τα παιδιά σε Γυμνάσιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.