Γαύδος: Ερωτηματικά προκύπτουν για τις συνθήκες του μοιραίου τροχαίου στο νησάκι κοντά στην Κρήτη που στέρησε τη ζωή σε μια κοπέλα μόλις 27 χρόνων.

Στο μεταξύ συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα (Τετάρτη 14/4) το απόγευμα στον Ιερό Ναό Καναλίων στην Κέρκυρα  το τελευταίο αντίο στην Κορίνα Λαβράνου (καταγόταν από το νησί του Ιονίου), η οποία έχασε την ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε από έναν γκρεμό στη Γαύδο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

Στις γειτονιές που μεγάλωσε όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα, κάνοντας λόγο για ένα δραστήριο και πάντα χαμογελαστό κορίτσι που είχε πολλά όνειρα για την ζωή της.

Γαύδος: Η οικογένεια όρισε τεχνικούς συμβούλους

Στο μεταξύ τη συνδρομή τεχνικών συμβούλων ζήτησαν οι συγγενείς της φοιτήτριας, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, καθώς πολλά είναι τα ερωτηματικά κάτω από τις συνθήκες τις οποίες έγινε το τροχαίο δυστύχημα.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε σε γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους. Οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες.

Οι έρευνες θα στραφούν στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι πού φθάνουν και πού αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων» αναφέρει ο δικηγόρος.

O δικηγόρος της οικογένειας κάνει λόγο για εγκληματική βραδύτητα. «Δεν εξηγείται η εγκληματική, θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης καθώς υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Το χρονικό διάστημα των 5 ωρών και ο χρόνος είναι ανεξήγητος».

Ο σύντροφος της νεαρής φοιτήτριας ο οποίος επίσης επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του δυστυχήματος.

«Ήταν δική μου αμέλεια. Είχαμε παρκάρει σε ένα μέρος αμφιθεατρικό αλλά είχε και γκρεμό από κάτω. Είχαμε κάτσει εκεί αρκετές ώρες. Μετά από ώρα άρχισε να τσουλάει το αυτοκίνητο και μας πήρε ο γκρεμός. Προσπαθώ να σπάσω την κεφαλή μου, θυμάμαι πολύ καλά ότι το χειρόφρενο το είχα τραβήξει γιατί μας ενοχλούσε. Είχαμε χαλαρώσει και λέω στην Κορίνα να επιστρέψουμε στα δωμάτια. Βάζω μπροστά και άρχισε το αμάξι να τσουλάει. Έτσι όπως ήμασταν αγκαλιά ξαφνικά βλέπω ωωω τούμπες. Εναν εφιάλτη, τι να σου πω» περιγράφει ο φίλος της Κορίνας μιλώντας στην εκπομπή Tlive.

Γαύδος: Η Κορίνα είχε ήδη πεθάνει

Ο ίδιος συνεχίζει περιγράφοντας ότι έβγαλε την Κορίνα από το αυτοκίνητο που έγινε σμπαράλια, την σκέπασε με κουβέρτες και ανέβηκε επάνω για να πιάσει σήμα το κινητό του και να καλέσει βοήθεια. Σύμφωνα με τον ίδιο σε δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης όμως το ελικόπτερο καθυστέρησε πολύ. «Όλα αυτά έγιναν στις 6 το πρωί, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει» περιγράφει ο 40χρονος.

«Τι να πω, δεν μου αρέσει να ρίχνω ευθύνες, εγώ την έχω την ευθύνη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο θα είχε σωθεί όπως και εκείνος. «Ήταν πολύ καλή κοπέλα πανάθεμά με, ένας άγγελος, τα πηγαίναμε πολύ καλά. Καλύτερα να ζούσε αυτή και να κοιμόμουν εγώ μια για πάντα» είπε χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Πηγή φωτο: corfunews.gr