ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέμισαν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη – Στέλνουν αλλού τους ασθενείς – Στο έλεος Πλεύρη η Υγεία

Δυσκολεύουν τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη Μηλίτσα Μπιτζάνη, με την Υγεία να δοκιμάζεται τους πρώτους μήνες που ανέλαβε ο κ. Πλεύρης.
Γέμισαν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη – Στέλνουν αλλού τους ασθενείς – Στο έλεος Πλεύρη η Υγεία

Για τον κορονοϊό και το σύστημα Υγείας που δέχεται ήδη πίεση στη Θεσσαλονίκη, μίλησε η Μηλίτσα Μπιτζάνη, η συντονίστρια-διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μπιτζάνη έδωσε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα και είπε αρχικά:  «Τα πράγματα επιδεινώνονται καθημερινά και υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας»

Ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: «Αναγκαζόμαστε τις τελευταίες ημέρες να διακομίζουμε ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία. Πέρσι τον Σεπτέμβριο δεν υπήρχε η ίδια πίεση, καθώς, τον περσινό Οκτώβριο είχαν αρχίσει όλα τα νοσοκομεία να ανοίγουν covid μονάδες.

Πάμε σε άσχημες καταστάσεις. Κάθε φορά που αλλάζει το στέλεχος, η εικόνα που παρουσιάζουν οι ασθενείς είναι διαφορετική. Αυτή την στιγμή νοσούν πάρα πολύ βαριά οι ασθενείς. Έρχονται και εκτός από αναπνευστική ανεπάρκεια επηρεάζονται σοβαρά και άλλα όργανα, τα νεφρά κυρίως και αργούν πολύ να αρνητικοποιηθούν, επίσης κάνουν μια πρόοδο και μετά μένουν σε ένα σημείο και χρειάζονται μακροχρόνια νοσηλεία.

Οπότε αργούν πολύ να βγουν και η πίεση έτσι αυξάνεται. Οι ηλικίες των νοσηλευμένων είναι σαφώς μικρότερες, νοσηλεύουμε αυτή την στιγμή και 20χρονο και 30χρονο. Η πλειοψηφία είναι ηλικίες από 48 ως 67 ετών. Από όσους έχουμε νοσηλεύσει μόνο ένας ήταν εμβολιασμένος, ο οποίος όμως ήταν ανοσοκατεσταλμένος, είχε νοσηρότητες και δεν είχε αναπτύξει την απαραίτητη ανοσία».

Από κει και πέρα η κ. Μπιτζάνη τόνισε πως υπάρχουν περιστατικά που ενώ έπρεπε να διασωληνωθούν, αποφάσισαν ότι δε θέλουν.

«Αυτό όμως είναι οξύμωρο, δεν μπορεί να χρειάζεσαι βοήθεια και να αποφασίζεις εσύ πόση βοήθεια χρειάζεσαι. Υπήρξαν επεισόδια και με τους συγγενείς αλλά συνήθως υπάρχει ένας λογικός στην οικογένεια. Όμως υπάρχει τόση δουλειά και εξάντληση και πρέπει να ασχολείσαι και με αυτά».

Φαίνεται ότι ακόμα δεν ανέλαβε ο κ. Πλεύρης και στο σύστημα Υγείας που έχει κληθεί να διοικήσει, παρουσιάζει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γέμισαν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη – Στέλνουν αλλού τους ασθενείς – Στο έλεος Πλεύρη η Υγεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.