ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Μέχρι τέλος Μαρτίου η υπογραφή της

Μέχρι και τις 30 Μαρτίου αναμένεται η υπογραφή της Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως συμφωνήθηκε χθες Παρασκευή, στη συνάντηση των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ). Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιήθηκε για άλλους 12 μήνες, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι εταίροι συμφώνησαν,προκειμένου να...
Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Μέχρι τέλος Μαρτίου η υπογραφή της

Μέχρι και τις 30 Μαρτίου αναμένεται η υπογραφή της Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως συμφωνήθηκε χθες Παρασκευή, στη συνάντηση των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ).

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιήθηκε για άλλους 12 μήνες, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Οι εταίροι συμφώνησαν,προκειμένου να διασωθούν τριετίες και άδειες των εργαζόμενων γονέων και επιδόματα γάμου.

Αναμένεται λοιπόν πως από τις 26 Μαρτίου μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2018, η σύμβαση θα είναι έτοιμη για να υπογραφεί.

Μάλιστα ο  πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης,ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η διατήρηση της ΕΓΣΣΕ δεν σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018, ούτε επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα. Σαφέστατα, μετά από τρία μνημόνια υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες, όμως, μπορούν να ξεπεραστούν από εμάς τους ίδιους τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους. Η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ απαιτεί σύνεση και συναίνεση, ενώ αποτελεί μια ευθύνη, την οποία η ΕΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση και κοινωνικός εταίρος διαθέτει. Η θέση και η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά με προσοχή, ώστε από την υπερβολή να μην φτάσουμε στην κατάργησή της».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Μέχρι τέλος Μαρτίου η υπογραφή της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.