ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικό lockdown: Πότε θα πατήσει το κουμπί η κυβέρνηση, ποιο το όριο σε κρούσματα

Το ενδεχόμενο ακόμα και γενικού lockdown εξετάζει η κυβέρνηση, με τις επόμενες δύο εβδομάδες να είναι κρίσιμες. Ποιο είναι το όριο κρουσμάτων που θα κάνει την κυβέρνηση να πατήσει το… κουμπί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει γενικό lockdown, σε περίπτωση που τα κρούσματα ξεπεράσουν το όριο των 1500, ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες εβδομάδες,...
Γενικό lockdown: Πότε θα πατήσει το κουμπί η κυβέρνηση, ποιο το όριο σε κρούσματα

Το ενδεχόμενο ακόμα και γενικού lockdown εξετάζει η κυβέρνηση, με τις επόμενες δύο εβδομάδες να είναι κρίσιμες. Ποιο είναι το όριο κρουσμάτων που θα κάνει την κυβέρνηση να πατήσει το… κουμπί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει γενικό lockdown, σε περίπτωση που τα κρούσματα ξεπεράσουν το όριο των 1500, ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες εβδομάδες, καθώς όπως είχαν προειδοποιήσει οι επιδημιολόγοι, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος – λόγω και της γρίπης-.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός-ΣΟΚ: Μέτρα και το 2021!

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για γενικό lockdown, θα παίξει αν τα πράγματα καλυτερεύσουν στις κόκκινες περιοχές, ή αν θα προστεθούν και άλλες περιοχές στο επίπεδο 4, καθώς υπάρχει έκδηλος φόβος ότι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 να φτάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο επίπεδο 4.

Χαρακτηριστικά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα αν και είναι στο επίπεδο 3, βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό καθώς η αύξηση των κρουσμάτων καθημερινά, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το επιδημιολογικό φορτίο των περιοχών.

Την ίδια ώρα, η Λάρισα παρουσιάζει νέα αύξηση κρουσμάτων καθώς εντοπίστηκαν άλλα 41 χθες, εκ των οποίων τα 16 από ιχνηλατήσεις μετά από άλλα κρούσματα.

«Επειδή ο χρόνος επώασης είναι μετά τις 7 ημέρες-10 ημέρες, η τελική αποτίμηση θα γίνει σε 10-15 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμα θεωρούν τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων, με περιοχές όπως τις Σέρρες και τα Ιωάννινα, να βρίσκονται μία ανάσα από το να ανέβουν στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό δεν δουν αισθητή μείωση των κρουσμάτων, θα επεξεργαστούν νέα μέτρα, με ένα από αυτό να είναι ένας περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου για κάποιες κατηγορίες της εστίασης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Παναθηναϊκός: Ντου οπαδών στα γραφεία της ΠΑΕ-«Λευτεριά στον Παναθηναϊκό»! (pics)

Ελληνοτουρκικά: Περίεργα πράγματα – Στην Τουρκία πήγαινε το πλοίο που έκοψε στα δύο το Kαλλιστώ

Έμπολι: Πήρε τον 16χρονο Κεραμίτση (vids)

ΠΑΟΚ: Τα «μωρά» του Γκαρσία τους αφήνουν όλους άφωνους (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γενικό lockdown: Πότε θα πατήσει το κουμπί η κυβέρνηση, ποιο το όριο σε κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.