ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Αναμένω ότι θα επιλυθούν οι διαφορές ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα»

«Δεν είναι ζήτημα του ΝΑΤΟ», εκτίμησε ο κ.Στόλτενμπεργκ
Γενς Στόλτενμπεργκ: «Αναμένω ότι θα επιλυθούν οι διαφορές ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα»

Να λύσουν τις διαφορές τους στα ζητήματα που τις απασχολούν κάλεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γ.Γ του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ κατέστησε σαφές πως το ΝΑΤΟ δεν πρόκεται να εμπλακεί στο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα ο γ.γ του ΝΑΤΟ, μίλησε στο Anadolu, και σχολίασε τα δημοσιεύματα που ήθελαν την ελληνική πλευρά να ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο σχετικά με τις εντάσεις στο Αιγαίο λέγοντας:

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, σύμμαχοι από το 1952. Αμφότερες οι χώρες συμβάλλουν στη συλλογική ασφάλεια. Αναμένω ότι θα επιλυθούν οι διαφορές που βλέπουμε σε κάποια ζητήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, στο πνεύμα των καλών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα τηλεφωνική συνομιλία και συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το αν θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ στο εν λόγω ζήτημα εκείνος, απάντησε: «Οχι, αυτό δεν είναι ζήτημα του ΝΑΤΟ, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γενς Στόλτενμπεργκ: «Αναμένω ότι θα επιλυθούν οι διαφορές ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.