ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων»: «Άδικες υπερβολές, θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανατοποθετήθηκε σχετικά με τη δήλωσή του για «τα κλειδιά των επιχειρήσεων»
Γεωργιάδης για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων»: «Άδικες υπερβολές, θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις»

Συνέχεια στην… προκλητική δήλωση για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων» έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που σημείωσε πως «άδικες υπερβολές, θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις».

Γεωργιάδης: Θύελλα σχολίων και αντιδράσεων ξεσήκωσε η δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη,  ο οποίος σημείωσε πως «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ», απαντώντας στους εστιάτορες που ετοιμάζουν διαμαρτυρία.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση υπήρξε η κίνηση που έχουν προαναγγείλει οι εστιάτορες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι την Τετάρτη (10/2) στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

Έτσι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, επανατοποθετήθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του γράφοντας στα Social Media: «Επειδή αρχίζει η γνωστή σπέκουλα πώς το είπα κλπ για τα κλειδιά και την εστίαση να τα ξεκαθαρίσουμε:

Και εγώ και όλη η Κυβέρνηση σκιζόμαστε κάθε μέρα για το πώς θα βρούμε χρήματα και λύσεις για να μην κλείσει ούτε μία επιχείρηση. Όλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδος πήρε μέτρα έγκαιρα και αποτελεσματικά. Εγώ ως επιχειρηματίας από τα νεανικά μου χρόνια δεν θυμάμαι καμμία άλλη Κυβέρνηση ποτέ να έχει στηρίξει σε αυτό τον βαθμό τις επιχειρήσεις. Προφανώς υπό πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες.

Από το μέτρο της Επιστρεπτέας προκαταβολής, την αναστολή εργασίας των εργαζομένων, τα εγγυημένα δάνεια, τώρα το νομοσχέδιο για την πληρωμή των παγίων κλπ και πλήθος άλλων μέτρων όλα έχουν έναν κοινό στόχο: Να μην μείνει κανένας πίσω μόνος του.

Σχολιάζοντας μία συνδικαλιστική υπερβολή, ότι δήθεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους κάποιοι από την εστίαση, είπα ότι αν θέλουν να το κάνουν εγώ τα παραλαμβάνω. Φυσικά η δήλωση αυτή είναι ειρωνική σε μία υπερβολή του ότι δήθεν αυτή η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επιχειρήσεις της εστιάσεως ή και για οποιαδήποτε άλλη.

Κανείς μας δεν ήθελε να έρθει η Πανδημία, κανείς μας δεν ήθελε να αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τις επιχειρήσεις, όμως αυτό συνέβη στον πλανήτη μας στην γενιά μας δυστυχώς.

Όποιος έχει να μας καταθέσει και σε μένα προσωπικά καμμία καλή ιδέα για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις έτι περαιτέρω ευπρόσδεκτος. Έχουμε αποδείξει ότι και τα γραφεία και τα αυτιά μας είναι ανοικτά και Αν κάνουμε κάπου λάθος, εδώ είμαστε να το διορθώσουμε.

Όμως άδικες υπερβολές σαν και αυτήν που κλήθηκα να σχολιάσω σήμερα θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις.

Εδώ θα πάμε απέναντι όλοι μαζί και θα μιλούμε μεταξύ μας καλόπιστα και πολιτισμένα οι συνδικαλιστικές υπερβολές του παρελθόντος μόνον ζημιά κάνουν.

Υστερόγραφο: Ως προς το ύφος μου θα το πω άλλη μια φορά εγώ δεν είμαι ξύλινος πολιτικός ούτε και θέλω να γίνω τέτοιος. Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι, έτσι είναι προχωρούμε. Αν κάποιος καλόπιστα θίχτηκε θα καταλάβει τί είπα και θα με δικαιώσει».

«Βόμβα» έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown»

Κορονοϊός: Παγκόσμια καινοτομία από Έλληνες κατά του ιού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεωργιάδης για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων»: «Άδικες υπερβολές, θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.