ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης: «Με τόσο υψηλά νούμερα, δεν σταματά το lockdown»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη το τόνισε πως με τόσα υψηλά επίπεδα κρουσμάτων, δεν μπορεί να σταματήσει το «lockdown».
Γεωργιάδης: «Με τόσο υψηλά νούμερα, δεν σταματά το lockdown»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη το τόνισε πως με τόσα υψηλά επίπεδα κρουσμάτων, δεν μπορεί να σταματήσει το «lockdown».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΣΚΑΙ» τόνισε για τον κορονοϊό πως: «Ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά. Έχουμε αγωνία για την όλη κατάσταση αλλά δεν πρέπει να πιάσει… μαύρη απελπισία στον κόσμο».

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση του απαγορευτικού έως τις 14 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς. Εξήγησε ότι η σκέψη της κυβέρνησης είναι πως θα μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα από 10.000 – 30.000 ευρώ

Επίσης τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση όπως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακούει τους ειδικούς καθώς η ανθρώπινη ζωή προηγείται.

Τέλος σχετικά με την κριτική περί καθυστέρησης στην λήψη περιοριστικών μέτρων, ανέφερε ότι ο καθένας μπορεί να το παίζει «μετά Χριστόν προφήτης» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις παραγόντων της Θεσσαλονίκης όπως ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος κ. Ζέρβας απάντησε ότι: «Σ’ εμένα δεν έκανε καμία τέτοια πρόταση, κανένας από αυτούς που αναφέρατε».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεωργιάδης: «Με τόσο υψηλά νούμερα, δεν σταματά το lockdown»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.