ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης: «Πιο διευρυμένο ωράριο για την εστίαση από τις 15 Μαΐου»

Από τη Δευτέρα (3/5) η εστίαση λειτουργεί και πάλι σε εξωτερικούς χώρους και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.
Γεωργιάδης: «Πιο διευρυμένο ωράριο για την εστίαση από τις 15 Μαΐου»

Από την σήμερα (3/5) Δευτέρα η εστίαση λειτουργεί και πάλι σε εξωτερικούς χώρους και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε γνωστό ότι από τις 15  του μηνός θα υπάρξει διευρυμένο ωράριο στην εστίαση. Διευκρινίζοντας βεβαίως ότι αυτό θα γίνει εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν όπως προβλέπονται γύρω από την πανδημία.

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 22:45, υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου στόχος μας είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε.

Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, πρόσθεσε ο υπουργός.

Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, είπε ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε σε χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανοίξουν καθώς δεν έχουν τον προβλεπόμενο ανοιχτό χώρο. Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο και στις 10 Μαϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να χορηγηθεί το κεφάλαιο για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ ξεκινάει μέσα στο μήνα και το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των παγίων.

Επίσης χαρακτήρισε θριαμβευτική την εικόνα που παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες «που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά».

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Επίσης διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ.

Σχετικά μετα γυμναστήρια θα ανοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.

Για το λιανεμπόριο είπε πως αυτή την εβδομάδα θα τεθεί εκ νέου απο το υπουργείο το αίτημα για κατάργηση του click inside και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέπουν θα συζητηθεί. Διευκρίνισε πως το sms για τα ψώνια εντός τριώρου παραμένει για να υπάρχει μια καταγραφή, ωστόσο το αίτημα του υπουργείου είναι και αυτό να καταργηθεί ώστε τα καταστήματα να λειτουργήσουν με μεγαλύτερες ελευθερίες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεωργιάδης: «Πιο διευρυμένο ωράριο για την εστίαση από τις 15 Μαΐου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.