ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεράνεια Όρη: Φωτιά σε εξέλιξη – Πάλι μετά τις μεγάλες φωτιές

Τα Γεράνεια Όρη αντιμέτωπα και πάλι με τις φωτιές!
Γεράνεια Όρη: Φωτιά σε εξέλιξη – Πάλι μετά τις μεγάλες φωτιές

Φωτιά ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη που δίνουν και πάλι μεγάλη μάχη με τις φλόγες, με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα σε μια δύσβατη πλαγιά φαίνονται να υπάρχουν έντονοι καπνοί που πυκνώνουν όλο και περισσότερο με την φωτιά να μεγαλώνει ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της.

Ένα χρόνο μετά τις μεγάλες φωτιές που κατέκαψαν 50.000 στρέμματα παρθένου δάσους στα Γεράνεια όρη, ο εφιάλτης ξαναζωντανεύει επιβεβαιώνοντας όλους τους φόβους και εκείνους που φώναζαν για άμεσες λύσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όπως φαίνεται και από φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media, ο χώρος που ξέσπασε η φωτιά είναι δύσβατος χωρίς φανερή ανθρώπινη δραστηριότητα που να δικαιολογεί το ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στη περιοχή η φωτιά προήλθε ξεκάθαρα από κεραυνό, καθώς η περιοχή είχε ηλεκτρική δραστηριότητα το προηγούμενο 48ωρο ενώ τονίζεται πως ακόμη και μετά από 10 ημέρες υπάρχουν ανάλογα συμβάντα.

Θυμίζουμε πως η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενημέρωσε πρόσφατα ότι η Αντιπυρική Περίοδος έχει ξεκινήσει από 01-05-2022 κάνοντας έκκληση στους πολίτες, τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Αξιοσημείωτο είναι πως από φέτος αναμένεται να υπάρξουν δύο νέα μέτρα για την αντιπυρική περίοδο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να καταφθάσουν στην Ελλάδα, 250 πυροσβέστες από ευρωπαϊκές χώρες και θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη.

Ακόμη, φέτος θα περιπολούν έμφορτα με νερό, δηλαδή περισσότερα εναέρια μέσα ούτως ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον πως θα κυλήσει αυτό το σχέδιο ούτως ώστε να αποφευχθούν οι δραματικές εικόνες που βίωσαν πέρυσι οι Έλληνες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεράνεια Όρη: Φωτιά σε εξέλιξη – Πάλι μετά τις μεγάλες φωτιές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.