ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεράνεια όρη: Εικόνες από την απίστευτη οικολογική καταστροφή – Το σημείο από όπου άρχισε η φωτιά

 «Κρανίου» τόπο θυμίζουν πλέον τουλάχιστον 70.000 στρέμματα άλλοτε παρθένου δάσους τα οποία προ ολίγων ημερών έγιναν στάχτη.
Γεράνεια όρη: Εικόνες από την απίστευτη οικολογική καταστροφή – Το σημείο από όπου άρχισε η φωτιά

 «Κρανίου» τόπο θυμίζουν πλέον τουλάχιστον 70.000 στρέμματα άλλοτε παρθένου δάσους στα Γεράνεια Όρη τα οποία προ ολίγων ημερών έγιναν στάχτη.

Σεκταριστικές είναι οι εικόνες από τα Γεράνεια Όρη, λίγα 24ωρα μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε περισσότερα από από 70.000 στρέμματα δάσους και γης.

Ο Δασολόγος Λευτέρης Σταματόπουλος βρέθηκε επί τόπου και απάντησε σε καίρια ερωτήματα  σχετικά με το πώς ξεκίνησε η φωτιά και τι πρέπει πλέον να περιμένουμε από την περιοχή την επόμενη ημέρα.

Το ρεπορτάζ ξεκινά από τον Σχίνο στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, με κατεύθυνση προς τους οικισμούς Μαυρολίμνη και Βαμβακιές.

Γεράνεια Όρη: Τα πλάνα μιλούν από μόνα τους…

«Από πληροφορίες, από εδώ ξεκίνησε η φωτιά, από καιγόμενα κλαριά. Λέγεται ότι κατά τις 17:00 κάποιος αφού κλάδεψε τις ελιές του, πήρε τα υπολείμματα και τους έβαλε φωτιά. Έμεινε στη φωτιά ως τις 19:00, την έσβησε ή νόμισε ότι έσβησε και έφυγε», λέει ο κ. Σταματόπουλος.

Το τι θα φέρει την επόμενη ημέρα; Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε στον πιο επικίνδυνο χείμαρρο της περιοχής. «Επειδή όλη η υδρολογική λεκάνη είναι καμένη φοβούμαστε ότι θα είναι ανυπολόγιστες οι ζημιές Πρέπει να γίνουν κορμοφραγματα για να καθυστερήσουν το νερό. Ο μισός οικισμός από τις Βαμβακιές κινδυνεύει».

Γεράνεια Όρη: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ  του MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ: Στο «χείλος» του γκρεμού η «Ένωση»

Τούνη: Χώρισε και πρώην της την διεκδικεί

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Τι μάθαμε από τα τρία προηγούμενα φετινά τους ανταμώματα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεράνεια όρη: Εικόνες από την απίστευτη οικολογική καταστροφή – Το σημείο από όπου άρχισε η φωτιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.