ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γερμανοί αστυνομικοί ελέγχουν επιβάτες σε ελληνικό αεροδρόμιο»

Γερμανοί αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες ασκώντας καθήκοντα επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr.
«Γερμανοί αστυνομικοί ελέγχουν επιβάτες σε ελληνικό αεροδρόμιο»

Γερμανοί αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες ασκώντας καθήκοντα επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr.

Την ασφάλεια των ελληνικών αεροδρομίων φαίνεται ότι έχουν αναλάβει Γερμανοί αστυνομικοί, που πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες ασκώντας καθήκοντα επί ελληνικού εδάφους.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μεταξύ των ελληνικών αεροδρομίων που γίνονται έλεγχοι καθ’ υπόδειξη Γερμανών αστυνομικών φαίνεται να είναι και αυτό του Ηρακλείου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, παραθέτοντας μάλιστα το στοιχείο ότι απαγορεύτηκε η πτήση σε περίπου 6.500 άτομα κατά το έτος 2018 από τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Ηρακλείου!

Μάλιστα, αναγνώστης της ιστοσελίδας , τα στοιχεία του οποίου  για ευνόητους λόγους δε δημοσιεύονται, αναφέρει ότι οι έλεγχοι γίνονται με κριτήρια που έχουν να κάνουν ακόμη και με το χρώμα του δέρματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, προσφάτως έτυχε να ταξιδέψει και έπεσε πάνω σε έναν τέτοιον έλεγχο

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, έτυχε αυτόπτης μάρτυρας ελέγχου με υπόδειξη Γερμανού αστυνομικού σε ελληνικό έδαφος στην πτήση από Αθήνα για Στουτγάρδη στις 14 Ιουνίου.

Ο ίδιος περιγράφει: «Το σκηνικό ακριβώς πάλι το ίδιο: Τον έλεγχο των ταυτοτήτων τον πραγματοποίησε, εκτός από το προσωπικό του αεροδρομίου, και ένας ψηλός ξανθός κύριος με διακριτικά που έγραφαν μόνο “Athensairport”, o οποίος έδινε χωρίς αναστολές εντολές στο προσωπικό και σε έναν ένστολο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ., που ήταν παρών, για το ποιον επιβάτη θα ελέγξουν εξονυχιστικά.!

Η επίσημη ενημέρωση

Επιπρόσθετα, έγινε ακόμη μια παραπομπή στην επίσημη κρατική ανάλυση της δράσης της γερμανικής αστυνομίας στο εξωτερικό.

Μάλιστα επισυνάπτεπεται και ο σχετικός σύνδεσμος του διαδικτύου όπου αναφέρεται: «Δράση των Γερμανών συνοριακών αστυνομικών εξωτερικού

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία χρησιμοποιεί περίπου 150 Γερμανούς συνοριακούς αστυνομικούς εξωτερικού Grenzpolizeiliche Unterstützungsbeamte Ausland (GUA) κάθε χρόνο. Συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ευρωπαϊκής υπηρεσίας προστασίας των συνόρων Frontex στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και στα εσωτερικά σύνορα, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με άλλα κράτη της Ε.Ε.

Το καθήκον των αστυνομικών βοηθών Συνόρων στο Εξωτερικό είναι να συνδράμουν τις ξένες Αστυνομίες Συνόρων ως εξής: με πείρα στους τομείς των κανονισμών του Σένγκεν και στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και σε αδικήματα κλοπής εγγράφων και μηχανοκίνητων οχημάτων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Γερμανοί αστυνομικοί ελέγχουν επιβάτες σε ελληνικό αεροδρόμιο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.