ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέροντας Εφραίμ: Μετά από τρεισήμισι μήνες επέστρεψε στο Άγιον Όρος

Ο Γέροντας Εφραίμ αναχώρησε το Σάββατο (11/9) από το Animus με την συνοδεία του για το Άγιο Όρος.
Γέροντας Εφραίμ: Μετά από τρεισήμισι μήνες επέστρεψε στο Άγιον Όρος

Γέροντας Εφραίμ: Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης του ηγούμενου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου.

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, τον αποχαιρέτησαν με μία συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο.

«Όταν ήρθα εδώ, δεν μπορούσα ούτε καν να σταθώ όρθιος και τώρα φεύγω περπατώντας. Πέρασα πολύ δύσκολα, αντιμετώπισα τον θάνατο κατάματα, αλλά μου φαίνεται ότι πήρα αναβολή για τον θάνατο.

Δέκα άτομα ήρθαν στο δωμάτιο μου και μου είπαν ‘να μη φύγεις’. Όταν τους απάντησα ότι πρέπει να φύγω γιατί πρέπει να πάω στη Μονή της Μετανοίας μου, μου είπαν πως ‘όταν είσαι εδώ αισθανόμαστε ασφάλεια’. Όμως ο καθένας πρέπει να πάει στην αποστολή του. Μετά από τρεισήμισι μήνες θα επιστρέψω στην αδελφότητα που έμεινε ορφανή.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον κόπο σας, για την προσφορά σας, όλους σ’ αυτό εδώ το ίδρυμα που έζησα σχεδόν δύο μήνες και είδα ότι προσφέρει πολλά. Θα φύγω από εδώ, αλλά δεν θα ξεχάσω. Οι προσευχές μου την ώρα που κοιμάται ο λαός και ακούει ο Θεός, θα περνάνε κι από εδώ», είπε ο γέροντας Εφραίμ, ο οποίος για 55 ημέρες έδινε μάχη για την αποκατάστασή του.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κέντρου Αχιλλέας Νταβέλης, τόνισε: «Στις ημέρες νοσηλείας του ηγούμενου Εφραίμ δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα, για να μπορέσουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή φροντίδα.

Είμαι διπλά ευτυχής γιατί σ’ αυτές τις 55 μέρες μάθαμε πολλά. Μάθαμε για τις πραγματικές αξίες, όπως η πίστη μας περιγράφει σε σχέση με το ποιοι είμαστε, ποια είναι η αποστολή μας, τι προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας.

Μάθαμε για το ποια είναι η αξία της ίδιας της ζωής και της ίδιας της ύπαρξής μας. Βρεθήκαμε σε μια προσωπική αναζήτηση για θέματα που η καθημερινότητα μέχρι πρότινος δεν μας επέτρεπε να σκεφτούμε. Η παρουσία του στο Animus ήταν για μας επένδυση στην καρδιά και στην ψυχή μας».

Το Σάββατο (11/9) ο γέροντας Εφραίμ αναχώρησε από το Animus με τη συνοδεία του για το Άγιο Όρος.

 

Διαβάστε ακόμη:

Γέροντας Εφραίμ: Ας ενωθούν οι ευχές μας με όλες αυτές του ορθόδοξου κόσμου

Βίντεο από γεωργιανή ενορία για την ανάρρωση του Γέροντα Εφραίμ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γέροντας Εφραίμ: Μετά από τρεισήμισι μήνες επέστρεψε στο Άγιον Όρος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.