ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Αβραμίδης: Σήμερα έχει γενέθλια – Υπομονή – Πίστη – Ελπίδα και Αυγενάκη

Ο Γιάννης δεν το βάζει κάτω. Έμαθε μέσα από τον αθλητισμό να παλεύει κάθε μέρα με τα όριά του ώστε να γίνεται καλύτερος.
Γιάννης Αβραμίδης: Σήμερα έχει γενέθλια – Υπομονή – Πίστη – Ελπίδα και Αυγενάκη

Γιάννης Αβραμίδης: Σήμερα έχει γενέθλια – Υπομονή – Πίστη – Ελπίδα και Αυγενάκη για να περάσουν τα δύσκολα.

«H αποκατάσταση είναι αργή αλλά είναι σταθερή», έτσι ξεκίνησε η συζήτηση με την μητέρα του Γιάννη, για την πορεία της υγείας του αθλητή 10αθλου που συγκλόνισε την Ελλάδα με τον τραυματισμό του.

Ο Γιάννης Αβραμίδης σήμερα έχει γενέθλια. Κλείνει τα 20 και με αφορμή τα γενέθλιά του μιλήσαμε με την κα Βάγια, μητέρα του Γιάννη.

Ο Γιάννης τον περασμένο Ιανουάριο γύρισε από την Γερμανία για το έκτο χειρουργείο του, αυτή την φορά στα πόδια.

Όλα πήγαν καλά. Μάλιστα οι ειδικοί γιατροί από την Γερμανία δεν πίστευαν την εξέλιξη της πορείας της υγείας του Γιάννη Αβραμίδη.

Η οικογένεια μιλάει για θαύμα. Για θαύμα μιλούν και οι γιατροί, ενώ ακόμα και οι Γερμανοί γιατροί δεν πίστευαν πως θα έχει αυτή την βελτίωση.

Μετά από έναν χρόνο σε κωματώδη κατάσταση ο Γιάννης ξύπνησε και εδώ και δύο χρόνια παλεύει κάθε μέρα για να γίνει τελείως καλά.

«Και τώρα αν μας άκουγε θα έλεγε “και άλλο και άλλο θα γίνω καλά”», σημειώνει η μητέρα του Γιάννη.

Ο Γιάννης δεν το βάζει κάτω. Έμαθε μέσα από τον αθλητισμό να παλεύει κάθε μέρα με τα όριά του ώστε να γίνεται καλύτερος.

Αυτό διαπίστωσαν και οι Γερμανοί γιατροί. «Το θέλει πολύ αυτό το παιδί, ίσως έχει ακόμα το αθλητικό στοιχείο πάνω του», είπαν οι Γερμανοί στον πατέρα του Γιάννη που τον συνόδεψε στην Γερμανία για το πρόσφατο χειρουργείο του Γιάννη στα πόδια.

«Θέλω να μιλήσω για το δημόσιο νοσοκομείο όπου μας βοήθησαν, έσωσαν την ζωή του παιδιού, αλλά δεν υπήρχε αποκατάσταση. Η Ελλάδα αυτό δεν έχει, αποκατάσταση», υπογράμμισε η κα Βάγια. «Έχουμε τους καλύτερους γιατρούς αλλά δεν έχουμε αποκατάσταση», συμπλήρωσε.

«Αφού είδαμε την κατάσταση εδώ πήραμε το παιδί και πήγαμε στην Γερμανία», ανέφερε.

Η κα Βάγια στάθηκε στην συμπαράσταση που έχει δώσει ο Κώστας Κεντέρης στην οικογένεια και τον ίδιο τον Γιάννη καθώς και στους συναθλητές του οι οποίοι βοήθησαν όσο περισσότερο μπορούσαν.

«Ο κ. Κεντέρης μας έχει πάρει τηλέφωνο πολλές φορές, ήρθε και είδε τον Γιάννη και μας είπε να του πούμε για ό, τι χρειαστούμε», τόνισε.

Ίσως ακόμα να μην είναι ο Γιάννης έτοιμος για να βρεθεί σε ένα στάδιο ανάμεσα σε Έλληνες πρωταθλητές, όμως όποτε νιώσει έτοιμος η πρόταση του Κώστα Κεντέρη είναι σε ισχύ.

Η πορεία της αποκατάστασής του δείχνει πως ο Γιάννης θα το επιτύχει και αυτό.

Σήμερα ο 20χρονος αθλητής νιώθει έτοιμος να εκτεθεί και να βοηθήσει παιδιά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με αυτόν.

Αρκετοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία με την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη, το πείσμα και το παράδειγμά του θα πάρουν δύναμη για να παλέψουν. Και ο Γιάννης σίγουρα το ξέρει αυτό.

«Αυτό που λέμε πάντα με τον Γιάννη είναι υπομονή, πίστη και ελπίδα. Αν φτάσουμε μέχρι ένα σημείο, οποιοδήποτε παιδί, οποιοσδήποτε άνθρωπος ή δεν φτάσει σε αυτό που ήλπιζε, να μάθει να ζει με το πρόβλημα και θα είναι χαρούμενος αν το δεχτεί», είπε στο Sportime η μητέρα του Γιάννη Αβραμίδη.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στην βοήθεια που προσέφερε στην οικογένεια ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης ήταν αυτός που με προσωπικές ενέργειες οδήγησε τον Γιάννη, μέσω του ΕΟΠΥΥ, σε κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία. Το πρώτο περιστατικό από την Ελλάδα μετά από 15 χρόνια.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Sportime η μητέρα του Γιάννη Αβραμίδη, στην συνάντηση του Γιάννη με τον κ. Αυγενάκη έμαθαν πως ο Γιάννης θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό.

Τέλος, έναν άνθρωπο που ευχαρίστησε ιδιαίτερα η οικογένεια ήταν ο Μάνος Τζατζιμάκης.

«Ήταν αυτός που με βοήθησε πάρα πολύ να δω κάποια πράγματα», τόνισε για τον κ. Τζατζιμάκη η κα Βάγια.

«Ήταν ο πρώτος που μας πλησίασε. Ήταν δίπλα σε όλο αυτό», συμπλήρωσε.

«Γίνεται η δουλειά μας στην Ελλάδα όχι επειδή είναι σωστό το σύστημα αλλά επειδή οι Έλληνες έχουν φιλότιμο. Με βοήθησαν άνθρωποι από το φιλότιμο», σχολίασε η μητέρα του Γιάννη και σίγουρα ένας από αυτούς του Έλληνες με φιλότιμο είναι και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ο αθλητισμός, παρ’ όλο αυτό που έτυχε στο παιδί μου είναι ωραίος χώρος απλώς πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ τις εγκαταστάσεις. Κάθε Δήμος να έχει και ένα πρωτόκολλο ασφαλείας, γιατί αν συμβεί κάτι να ξέρει ο κάθε γονιός που να απευθυνθεί. Το λέω γιατί την πάτησα», κατέληξε ο κα Βάγια.

Εμείς να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στον Γιάννη και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά του.

Γιάννης Αβραμίδης: Σήμερα έχει γενέθλια - Υπομονή - Πίστη - Ελπίδα και Αυγενάκη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Αβραμίδης: Σήμερα έχει γενέθλια – Υπομονή – Πίστη – Ελπίδα και Αυγενάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.