ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Οικονόμου: «Απρέπειες» και… «διχασμό» χαρακτήρισε τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού

Ο εκπρόσωπος της κατεξοχήν κυβέρνησης διχασμού, χαρακτήρισε ως απρέπειες και... διχασμό, τις αυθόρμητες αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.
Γιάννης Οικονόμου: «Απρέπειες» και… «διχασμό» χαρακτήρισε τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού

Γιάννης Οικονόμου: Οι αποδοκιμασίες του λαού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, φαίνεται πως ενόχλησαν πολύ την κυβέρνηση, που αναζητά κατά τη συνηθισμένη τακτική να αποδώσει τις ευθύνες σε κόμματα που υποτίθεται πως… παρότρυναν τον κόσμο να γιουχάρουν τον πρωθυπουργό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε για το θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε… «διχασμό» την αγανάκτηση και την οργή των πολιτών. Είπε χαρακτηριστικά πως «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν στον αποχαιρετισμό αυτού του μεγάλου Έλληνα είναι ο διχασμός και οι απρέπειες».

«Τα σχόλια περιττεύουν», συνέχισε τονίζοντας πως είναι απορίας άξιον πώς δεν αισθάνθηκαν όλοι την ανάγκη να το επισημάνουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές.

Αποτελεί μεγάλη ειρωνεία, μια κυβέρνηση που πρόκειται να μείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση διχασμού, να έχει το θράσος να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη για να περιγράψει μια αυθόρμητη αντίδραση ενός ετερόκλητου πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η κυβέρνηση που έκοψε την κοινωνία (και το Σύνταγμα) στα δύο, τσακίζοντας την ισονομία και την ισοπολιτεία και μοιράζοντας ψεύτικα «προνόμια» στον μισό πληθυσμό της Ελλάδας και εξοντωτικές τιμωρίες στον άλλο μισό, τώρα μέσω του εκπροσώπου της, ζητά να… καταδικαστεί η έκφραση λαϊκής οργής.

Φυσικά, ο κ. Οικονόμου είδε «απρέπεια» στην έκφραση της λαϊκής φωνής και δεν εντόπισε καμία απρέπεια σε έναν πρωθυπουργό που κάθισε σταυροπόδι μέσα στον Μητροπολιτικό ναό σα να βρισκόταν σε καφενείο της γειτονιάς του, και μάλιστα μπροστά στη σωρό του Μίκη Θεοδωράκη.

Το σίγουρο είναι πως όσο και να προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα να υποβιβάσουν τις αγανακτισμένες αντιδράσεις του καταπιεσμένου λαού, αυτές δεν πρόκειται να φιμωθούν. Το είδαμε και στην περίοδο των πυρκαγιών, όπου στις ζωντανές μεταδόσεις υπήρξε πλήθος περιστατικών από πολίτες που μπροστά στις κάμερες εξέφραζαν την οργή τους προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Η επικοινωνιακή προπαγάνδα, όσο καλοπληρωμένη και να είναι, δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει στεγανά, γιατί η λαϊκή οργή είναι ποτάμι ασυγκράτητο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Οικονόμου: «Απρέπειες» και… «διχασμό» χαρακτήρισε τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.