ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Οικονόμου: Η Ζαχάροβα «δυσαρεστήθηκε από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ» – «Γαργάρα» για τα όπλα στην Ουκρανία

Ο Γιάννης Οικονόμου συμπεριέλαβε και την Μαρία Ζαχάροβα στην λίστα αυτών που φθονούν... το μεγαλείο του πρωθυπουργού, ενώ υποβάθμισε την κρυφή αποστολή όπλων στην Ουκρανία.
Γιάννης Οικονόμου: Η Ζαχάροβα «δυσαρεστήθηκε από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ» – «Γαργάρα» για τα όπλα στην Ουκρανία

Δεν άφησε ούτε ένα «παρατράγουδο» της εξωτερικής πολιτικής που να μην δικαιολογήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε σήμερα στις (ανύπαρκτες) πλέον ελληνορωσικές σχέσεις, στο Ουκρανικό και στα ελληνοτουρκικά.

Η Ζαχάροβα… φθόνησε την πρωθυπουργική φιέστα στις ΗΠΑ

Ενώ η κυβέρνηση «σέρνει» τον ελληνικό λαό σε μια επικίνδυνη κόντρα με μια πυρηνική υπερδύναμη, και δεν παύει να προκαλεί την τύχη της χώρας μας με τις τυχοδιωκτικές επιλογές της, ο κ. Οικονόμου απέδωσε την ενόχληση της Μόσχας στην… δυσαρέσκεια της ρωσικής πλευράς για την ομιλία που έδωσε ο… «διεθνούς εμβέλειας» Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο!

Η Μαρία Ζαχάροβα μπορεί – ανάμεσα σε άλλα – να είπε κάτι το αυτονόητο, πως δεν μπορεί να συγχέεται η δράση του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, με την… έξοδο του Μεσολογγίου, όμως ο Γιάννης Οικονόμου φαίνεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να κηλιδώνεται (δια στόματος του πρωθυπουργού) η ιστορία της χώρας μας.

«Αυξάνεται ο κατάλογος όσων δυσαρεστήθηκαν από την ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ωστόσο η χώρα μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δίκαιο, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η Ρωσία στάθηκε απέναντι σε αυτά τα ιδεώδη με την απρόκλητη επίθεση σε μια κυρίαρχη χώρα», ήταν το σχόλιο του κ. Οικονόμου για τις δηλώσεις Ζαχάροβα.

Καμία εξήγηση για την κρυφή αποστολή όπλων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακόμα, δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων που έγινε για δεύτερη φορά προς την Ουκρανία, ερήμην του ελληνικού λαού και χωρίς να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή. Χρησιμοποιώντας μόνο ασάφειες και αοριστολογίες, είπε πως πρόκειται για οπλισμό που προέρχεται από… «αποθέματα» .

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως η αποστολή οπλισμού «εντάσσεται στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας. Τμηματικά παραδίδεται αμυντικό υλικό όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Πρόκειται για υλικό από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και δε θα λείψει από την εθνική μας άμυνα».

Ποιο είναι αυτό το αόριστο «απόθεμα»; Από πού αφαιρέθηκε; Σύμφωνα με ποιες εκτιμήσεις «δεν θα λείψει» από την άμυνα της χώρας; Καμία επεξήγηση πάνω σε αυτά. Και φυσικά, ούτε λέξη για το ότι φτάσαμε στο κατάντημα του να ενημερώνεται ο λαός από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, για τις αποφάσεις που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση παρασκηνιακά, χωρίς να δίνει λογαριασμό στον ελληνικό λαό.

Αερολογίες για τα ελληνοτουρκικά

Και στα ελληνοτουρκικά όμως, ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να παραμείνει στο ίδιο διπλωματικό «ποίημα» που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός. Ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα διαχειρίζεται «με σωφροσύνη» τις κρίσεις, επανέλαβε τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο οποίος είπε ότι θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι γνωστές κυβερνητικές κενολογίες περί «διάθεσης να συνομιλούμε με τους γείτονες» και «υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου», ενώ δήλωσε πως θα δοθεί επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ στην οποία θίγεται η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Για το προκλητικό «βολτάρισμα» του ερευνητικού σκάφους Υunus που κινείται ανενόχλητο στο Αιγαίο, ο κ. Οικονόμου είχε να απαντήσει μόνο στερεότυπες δηλώσεις, λέγοντας πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις «με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», και πως η Ελλάδα είναι «παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ψυχραιμίας στην περιοχή».

Το που ακριβώς διακρίνει «αποφασιστικότητα» ο κ. Οικονόμου, την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά έφτασαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, τα drones πετούν ανενόχλητα πάνω από κατοικημένα νησιά και τα ερευνητικά σκάφη «σεργιανίζουν» στα νερά του Αιγαίου, είναι ένα μυστήριο που μόνο στο ωραιοποιημένο κόσμο της κυβέρνησης μπορεί να βρει εξήγηση.

Ο Γιάννης Οικονόμου ακόμα, απέφυγε να αναφερθεί στο εξοργιστικό «άδειασμα» της Κομισιόν στη χώρα μας, που με την επίσημη ανακοίνωση της προτίμησε να πάρει ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία, δίνοντας το τέλειο άλλοθι στην εμπρηστική ρητορική Ερντογάν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Οικονόμου: Η Ζαχάροβα «δυσαρεστήθηκε από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ» – «Γαργάρα» για τα όπλα στην Ουκρανία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.