ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Οικονόμου: «Συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα» για το ΕΣΥ – Διώχνουν υγειονομικούς για να βάλουν ιδιώτες από το «παράθυρο»;

Ο κυβερνητικός εκπροσώπος Γιάννης Οικονόμου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβολής του ιδιωτικού τομέα στα κενά που θα δημιουργηθούν στο ΕΣΥ, ενώ χαρακτήρισε αβέβαιο το αν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους όσοι μπουν σε αναστολή, ακόμα και αν εμβολιαστούν μελλοντικά!
Γιάννης Οικονόμου: «Συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα» για το ΕΣΥ – Διώχνουν υγειονομικούς για να βάλουν ιδιώτες από το «παράθυρο»;

Μια ακόμη απόδειξη πως τα μέτρα της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στη δημόσια υγεία είναι καθαρά τιμωρητικού και μάλιστα εκδικητικού χαρακτήρα και πως το Μαξίμου δεν θα διστάσει να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες του ΕΣΥ, ήρθε από δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αβέβαιη» την επιστροφή στις ίδιες θέσεις, των 20.000 εργαζομένων που πρόκειται να τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου, ακόμα και σε περίπτωση που κάποιοι από αυτούς αποφασίσουν να εμβολιαστούν στο μέλλον!

«Όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση δεν δείχνει ίχνος σεβασμού ούτε καν προς τους πολίτες που μπορεί μεν να έχουν κάποιους δισταγμούς απέναντι στα πειραματικά σκευάσματα, άλλα είναι θετικοί προς τον εμβολιασμό, και απλά περιμένουν να γίνουν περισσότερες έρευνες για πιθανές μακροχρόνιες παρενέργειες.

Ο Γιάννης Οικονόμου για να εντείνει το κλίμα καταναγκασμού και τρομοκρατίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στους υγειονομικούς, προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις και «παίζει το χαρτί» της τιμωρίας ακόμα και σε όσους υποκύψουν στον εκβιασμό μελλοντικά!

Όχι μόνο δεν αισχύνονται που ρίχνουν στην ανεργία με απολυταρχικές αποφάσεις χιλιάδες άξιους εργαζόμενους και δημιουργούν μια τεράστια τρύπα στο ΕΣΥ που θα κοστίσει σε όλους τους Έλληνες, άλλα παρουσιάζονται και ως… άτεγκτοι τιμωροί.

Βέβαια η επιτηδευμένη καταστροφή του ΕΣΥ, μπορεί να εξηγηθεί δίνοντας βάση σε μια άλλη δήλωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα.

«Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιεσδήποτε αρρυθμίες», είπε. Και σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις επιλογές του ΕΣΥ, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι αυτές αφορούν αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό των νοσοκομείων, πρόσληψη νέου προσωπικού, καθώς και συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα για διοικητικές υπηρεσίες για όσο χρειαστεί.

Τι συμβολή θα είναι αυτή από τον ιδιωτικό τομέα και σε τι βαθμό θα συντελεστεί; Άραγε η κυβέρνηση με πρόσχημα την υγειονομική προστασία, βάζει τις ιδιωτικοποιήσεις από το «παράθυρο»; Δημιουργούν σκόπιμα κενό στη δημόσια υγεία για να υποβαθμιστούν κι άλλο, ώστε να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για να σαρωθεί η δημόσια υγεία από τους ιδιώτες;

Από τη μία δεν διστάζουν να καταδικάσουν σε οικονομική ασφυξία χιλιάδες οικογένειες και από την άλλη έχουν ήδη έτοιμη τη «συμβολή» του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Οικονόμου: «Συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα» για το ΕΣΥ – Διώχνουν υγειονομικούς για να βάλουν ιδιώτες από το «παράθυρο»;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.